Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

PREMINUO ZVONIMIR TOMAC! Milanović i Josipović uživali su u njegovim vinima: Neumorno je radio do samog kraja

Autor: Dnevno.hr/K. V.

U 73. godini preminuo je jedan od utemeljitelja moderne hrvatske vinske scene, Zvonimir Tomac, kako javlja Kult Plave Kamenice.

Tomac je jutros izgubio bitku s kratkom bolesti, a cijeli je život posvetio postizanju visoke kvalitete vina. Težak rad, stalno stjecanje novih znanja te pošten pristup obilježili su rad njegove obiteljske vinarije u Donjoj Reki kraj Jastrebsrskog.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ostat će upamćen po tome što je zadužio hrvatsku vinsku industriju stvaranjem danas najsnažnijeg nacionalnog brenda pjenušavih vina, kreiranjem niza briljantnih vina bez roka trajanja, ali i uspostavom čvrstog sustava vrijednosti u vinarstvu i vinogradarstvu.

Zvonimir je s obitelji uspio pokrenuti jednu od danas najprepoznatljivijih vinarija u Hrvatskoj, vinariju Tomac, u čijim su vinima uživali i predsjednici Milanović i Josipović.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Gospodin Tomac je neumorno radio i odlazio u berbe čak i nakon što je njegov sin Tomislav preuzeo vinariju. Njegov odlazak veliki je gubitak za čitavu hrvatsku vinsku scenu, no njegov utjecaj još dugo će se pamtiti.

Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.