Foto: Instagram

PREMINUO POZNATI KOMIČAR! Nakon borbe s teškom bolešću odlučio se na eutanaziju: ‘To je bila najteža odluka koju je ikada donio’

Autor: Dnevno.hr/

Komičar Michael Lehrer preminuo je u utorak nakon duge borbe s bolešću. Imao je 44 godine, a na koncu svoga života donio je najtežu odluku u svome životu – odlučio se okončati svoj život uz pomoć liječnika. Tu vijest je potvrdila za Chicago Sun-Times njegova  partnerica i njegovateljica Colette Montague.

“Michael je umro dostojanstveno, prema vlastitoj želji. Eutanazija je bila najteža odluka koju je ikada donio”, izjavila je. Na njegovom Instagram profilu osvanula je oproštajna objava: “Završni čin: gledajte nastavak. Počivao u miru, neustrašivi čovječe. Uvijek ćemo te voljeti i zahvalni smo ti za sve što si dao svijetu”, piše u opisu objave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Lehrer (@michael_lehrer_als)

Nakon što mu je 2017. godine dijagnosticirana neurološka bolest ALS, nastavio je nastupati u kolicima. Radi se o jednoj od najučestalijih bolesti motornih neurona, okarakteriziranoj progresivnom mišićnom slabošću u rukama, nogama i mišićima odgovornim za disanje, govor i gutanje. Tijekom svojih nastupa često je govorio o svom stanju i čime se suočava.




Ljudi su ga jako voljeli, a o tome govori i stranica za prikupljanje donacija GoFundMe, na kojoj su fanovi počeli prikupljati sredstva za komičarevog sina. “Molimo vas, pomozite odati počast Michaelu i pokažite mu koliko smo ga voljeli tako što ćete pomoći njegovom sinu”, stoji na stranici.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Michael Lehrer (@michael_lehrer_als)

Lehrer je često gostovao u popularnom podcastu “Kill Tony” legendarnog komičar Tonyja Hinchcliffea. “Znali smo da će ovaj dan doći, ali svejedno smo ostali bez riječi. Kakav je to bio čovjek. Doista je živio da nasmijava ljude. Počivaj u miru, dragi naš Michael Lehrer”, izjava je snimateljske ekipe podcasta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Lehrer (@michael_lehrer_als)

Među mnogima koji su se oprostili od preminulog komičara je i Joe Rogan. “Hrabrost koju je ovaj čovjek pokazivao dok se borio s teškom bolešću bila je nevjerojatna i, iako je jedva pričao, čovjek je osvajao na pozornici”, rekao je Rogan.

Autor:Dnevno.hr/
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.