FOTO: Wikipedia

PREMINUO POZNATI GLUMAC: Proslavio se ulogama u filmovima ‘Oslobođenje’ i ‘Superman’

Autor: Ante Ferara

Glumac Ned Beatty, najpoznatiji po filmovima “Oslobađanje” i “Superman”, preminuo je u dobi od 83 godine.

Preminuo je u nedjelju ujutro prirodnom smrću u svojem domu u Los Angelesu u krugu članova obitelji, rekla je njegova kći Blossom Beatty. Vijest je kasnije potvrdila i njegova agencija Shelter Entertainment Group.

Beatty se rodio u Louisvilleu u američkoj državi Kentucky. Karijeru je započeo u kazalištu, a proslavila ga je prva filmska uloga 1972. godine u filmu Oslobođenje u kojem je glumio zajedno s Burtom Reynoldsom, Jonom Voightom i Ronnyjem Coxom.

U filmu četvorica prijatelja srednjih godina iz velikog grada odlaze kanuima u ruralni dio sjeverne Georgije želeći po posljednji put osjetiti bilo divlje rijeke, prije nego će ukrotiti brana hidroelektrane i pretvoriti u jezero.

Beatty je bio nominiran za Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Network iz 1976. godine, a u filmu Superman iz 1978. godine, glumio je uz Marlona Branda, Gene Hackmana i Christophera Reevea. Za sobom je ostavio suprugu i osmero djece.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.