instagram

Preminula Marie Fredriksson, pjevačica grupe Roxette

Autor: dnevno.hr

Marie Fredriksson, pjevačica jedne od najpoznatijih švedskih grupa Roxette, preminula je jučer  u 62. godini, objavili su švedski mediji.

Marie Fredriksson oplakuje suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece – pišu najčitanije švedske novine The Express. – S velikom tugom u srcu javljamo da je jedna od naših najboljih pjevačica umrla 9. prosinca od posljedica bolesti s kojima se dugo borila – piše u izjavi za javnost njezine obitelji.  Marie je još 2002. godine operirala tumor na mozgu.

Brojni fanovi, koji su krajem 80-ih i početkom 90-ih odrastali uz njihove hitove kao što su “The Look”, “Listen To Your Heart” ili “It Must Have Been Love”, s tugom su dočekali vijest da je švedski pop-duo Roxette prekinuo koncertne aktivnosti 2016. godine zbog zdravstvenog stanja pjevačice Marie Fredriksson.

Grupa Roxette vjerojatno je uz ABBU najpoznatiji švedski pop-bend. U karijeri su dosad prodali 75 milijuna albuma, izdali 51 singl te održali 557 koncerata u cijelom svijetu.

– Tko bi mogao pomisliti da će bend iz malog švedskog grada Halmstada biti tako uspješan? Ne bi bili tako dobri da nije bilo božanstvene Marie, prave rock-amazonke pune neiscrpne energije na pozornici. Hvala joj na predivnoj vožnji posljednjih 30 godina – kazao je Per Gessle.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.