Praline s punjenjem od kokosa i bijele kreme: Nemoguće im je odoljeti

Autor: T.Š./7Dnevno

Sastojci:

1/2 šalice kondenziranog mlijeka
1 1/2 šalice kokosovih pahuljica
1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli
200 g čokolade za kuhanje (mliječne ili tamne)


Priprema:

U zdjeli pomiješajte kondenzirano mlijeko, kokosove pahuljice, ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Smjesu dobro promiješajte kako biste dobili punjenje. Od smjese rukama oblikujte male kuglice i stavljajte ih na pladanj obložen papirom za pečenje. Stavite ih u zamrzivač na 15-20 minuta. U loncu na laganoj vatri otopite čokoladu. Kada se punjenje stegne, umočite svaku kuglicu u otopljenu čokoladu tako da bude potpuno prekrivena. Stavite prekrivene praline natrag na pladanj obložen papirom za pečenje. Ostavite ih da se potpuno ohlade i stegnu na
sobnoj temperaturi ili ih stavite u hladnjak da se brže ohlade.

Autor:T.Š./7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.