POZNATI O NOVOM SINGLU NINE KRALJIĆ: ‘Kada trash trešti odasvud, pravi glazbenik se bori isključivo kvalitetom’

Autor: M. Berić

Svoja razmišljanja o Nininom neosporivom talentu te zvuku debitantskog singla "Zaljuljali smo svijet" podijelio je Jacques Houdek.

Od objave debitantskog singla Nine Kraljić, pobjednice prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske prošlo je tek nešto više od 24 sata, a postepeno stižu i prve reakcije osoba iz Nininog okruženja. Singl je na službenom Nina Kraljić YouTube/Vevo kanalu prešao 50.000 pregleda, a uz brojnu podršku slušatelja i publike, riječi hvale imaju i njeni glazbeni suradnici i kolege.

Svoja razmišljanja o Nininom neosporivom talentu te zvuku debitantskog singla “Zaljuljali smo svijet” podijelili su Jacques Houdek , njen mentor tijekom show-a; Ema Gagro , koja je s Ninom bila dio tim Jacques te je nedavno također objavila svoj debitantski singl “Trebaš mi” pod okriljem Universal Music Hrvatska; te Ninini bliski suradnici tijekom stvaranja singla – producent Tihomir Preradović i autorice Ines Prajo i Arjana Kunštek !

Nina Kraljić je veličanstvena pjevačica! Pjesma Ines Prajo i Arjane Kunštek u produkciji Tihomira Preradovića jednako veličanstveno predstavlja Ninu u njenoj punoj snazi i emociji. Sretan sam što je Nina ustrajna u kreiranju svog zvuka i što ostaje beskompromisna u svojim glazbenim stremljenjima. To je put koji smo zajedno kao tim utrli još u The Voice-u i ponosan sam što su moji kandidati pažljivo slušali sve što sam govorio. Danas, kada trash trešti odasvud, važnije je nego ikad da se pravi glazbenik bori isključivo i jedino – kvalitetom! Bravo Nina, samo tako dalje – budi odvažna, volim te i uz tebe sam uvijek! ” – Jacques Houdek

“Kada bih u jednoj rečenici trebala opisati svoj doživljaj Nine – rekla bih da je ona pjevačica u koju uvijek možemo imati povjerenja te da će iznijeti nešto čarobno, kvalitetno i besprijekorno otpjevano. Pjesma “Zaljuljali smo svijet” uljulja nas u njen svijet, koji rijetko tko može razumjeti, zato nam je i zanimljiva! Samo naprijed Nina!”Ema Gagro

“U jednom intervjuu odmah nakon njene pobjede na The Voice-u sam rekao da su Nina i glazba u ljubavnoj vezi. Mislim da to na najjednostavniji opisuje kako Nina doživljava glazbu, a ta njezina ljubav i emocija koju dijeli s glazbom se na najčudesniji način prenosi na publiku. Bilo mi je veliko zadovoljstvo surađivati s Ninom na ovoj pjesmi, jer volimo istu glazbu što smo vrlo brzo otkrili još na Voice-u. World music i filmska glazba su i njezina i moja ljubav, pa je i ta suradnja bila ne samo posao nego i zadovoljstvo, koje smo dijelili danima u mom studiju i studiju “Šišmiš” gdje smo snimali vokal i mixali. Tu smo zajedničkim snagama gnjavili Švigija, dok nismo i Nina i ja bili zadovoljni vrlo zahtjevnim mixom, što se vjerujem u finalu i čuje u ovoj sjajnoj pjesmi Ines Prajo i Arjane Kunštek.”Tihomir Preradović , producent singla “Zaljuljali smo svijet”

“Kako ne spadam u pasionirane, pa čak ni redovite televizijske gledatelje, na Ninu Kraljić su mi skrenuli pozornost Tihomir i Jacques, pa sam , kao i većina onih koji su je čuli, ostala zatečena pred količnom i snagom njezinog talenta. Usporedila bih je s gorućom bakljom za koju ne želite da se ikada ugasi. Suradnja se dogodila spontano i bez prethodnih planova- gotovo sama od sebe, jednostavno kao da nam je svima bilo nekako prirodno raditi skupa. Nina je prepoznala pjesmu, a i pjesma Ninu – i polako je počela nastajati mala čarolija koja je sve u nama i oko nas učinila boljim i ljepšim. Barem djelić te čarolije željeli bismo podijeliti sa svima koji slijedeći svoje snove još uvijek mijenjaju svijet nabolje i pri tom ostaju svoji.”Ines Prajo , autorica glazbe “Zaljuljali smo svijet”

“Oduvijek smatram kako svaka glazba skriva svoju priču, samo ju treba otkriti i pretočiti u riječi. Jedna od tih priča svakako je i Zaljuljali smo svijet, s tom razlikom da se kroz nju u samom nastajanju nekako tajnovito provlačio nesvakidašnji i sugestivni glas Nine Kraljić. Postoje pjesme za koje su potrebni dani da biste ih izrekli i one, poput ove, koje nastanu u trenutku, gotovo u jednom dahu. Prekrasna je stvar da je Nina u ovoj pjesmi potpuno prepoznala svoju priču i da su moje riječi dobile takav glas. Najljepše što se autorima tekstova može dogoditi! ” – Arjana Kunštek , autorica teksta “Zaljuljali smo svijet”




Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.