Foto: Flickr Michael Garnett

POZNATI DETALJI POGREBA PRINCA PHILIPA! Bit će to jedan posve drugačiji kraljevski pogreb: Bit će pokopan u subotu, a dolazi i princ Harry

Autor: N.K

Buckinghamska palača objavila je danas kako će sprovod vojvode od Edinburgha, princa Philipa, biti održan iduću subotu, 17. travnja, u 15 sati u kapeli sv. Georgea u Windsoru.

Prema njegovim posljednjim željama, sprovod će biti skromniji, a sve će između ostalog biti prilagođeno epidemiološkim mjerama uvedenim zbog epidemiološke situacije u Velikoj Britaniji.

Potvrđeno je kako će sprovodu prisustvovati i vojvoda od Sussexa, princ Harry, Philipov unuk.

Kraljevski pogreb, ali ne i državni

U Velikoj Britaniji proglašena je osmodnevna žalost, zastave su spuštene na pola koplja. Philip će biti pokopan uz kraljevske počasti.

Princ Philip neće biti pokopan na javnom mjestu gdje bi građani mogli vidjeti njegov lijes.

Na dan sprovoda će se lijes princa Philipa nakratko premjestiti u kapelu sv. Georgea radi održavanja mise. Članovi kraljevske obitelji će hodati iza lijesa, a kraljica će odvojeno stići do kapele.

Pokopat će ga u svodu kapele

Nakon mise će Philip biti pokopan u Kraljevskom svodu kapele.




Javnost je zamoljena da ne dolazi na događaje vezane uz pogreb, a građane se moli i da ne ostavljaju cvijeće ispred kraljevske rezidencije.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.