Foto: Vukovic Stipanicev / CROPIX

Pozadina posljednjeg Massimova koncerta slama srca: ‘Doktor nije vjerovao što mu predlaže’

Autor: F. P.

Iako je od njegove smrti prošlo već godinu i pol, ljudi i dalje oplakuju legendarnog Massima Savića. Vijest o ovoj tragediji zavila je glazbenu scenu u crno, a iza sebe je pjevač ostavio naslijeđe kojemu će se rijetki približiti. Tijekom bogate karijere nanizao je uspjehe kojima nema broja, a svakim nastupom sve više je osvajao srca publike.

Poznati novinar Romano Bolković na društvenim mrežama se svojedobno prisjetio kako je izgledao posljednji Massimov koncert. Imao je prilike porazgovarati sa pjevačevim liječnikom, koji je iznio neke nepoznate detalje. Već tada je Massimo bio narušenog zdravlja, no to ga nije nimalo spriječilo da izađe pred svoje fanove.

“I tako sam ja odmah na početku priče znao da je kraj, i nisam vjerovao, jer nisam pojma imao, ali priča tek počinje, tu, na kraju. Massimo je imao koncert u Areni. Kazao je tom mom gostu, svome liječniku, da mu je to životni koncert. Čovjek mu je odgovorio da nije moguće da ga održi, da će taj životni koncert ugroziti njegov život”, opisao je Romano.

‘S vama ili bez vas, ja ću taj koncert održati’

“Massimo je mirno rekao da je upravo zato došao zamoliti da u backstageu bude taj moj gost, izuzetan čovjek, dokor, i njegova medicinska ekipa. Pa ako što krene po zlu, da se nađu. Doktor ga je gledao par trenutaka i nije vjerovao što mu Massimo predlaže, no prije no što je išta odgovorio Massimo je rekao: “Doktore, s vama ili bez vas, ja ću taj koncert održati. Jer to je moj životni koncert, ponavljam vam”, nastavio je.

“Jasno, Massimo je znao da ta priča tu počinje jer završava. Medicinski tim je bio iza scena, liječnik je bio tu, Massimo nikada u životu, kaže mi Maminho, nije zakasnio na koncert nekmoli ga otkazao, i otpjevao je svoj životni koncert s – drenom u plućima”, potresno je istaknuo Bolković, dodajući kako nije mogao zamisliti što je Massimu prolazilo kroz glavu.

Smrt Silvane Armenulić i dalje je misterij: Njene riječi gotovo da su proročke
“Mogu samo kazati da je usred drame svog života, stavljajući ga na kocku zbog onoga što je za života morao raditi jer je po to bio poslan, Massimo zasigurno pjevao kao što u plesu pleše sam ples, ne plesač, rastvarajući se u tim pjesmama kojima se od nas opraštao. Mislim da je to najviše što pjevač može učiniti”, zaključio je novinar.

Podsjetimo, ovaj neponovljivi pjevač napustio nas je 23. prosinca 2022. godine. Mnogi nisu niti znali da se borio sa rakom pluća, koji ga je nažalost savladao u svega dva mjeseca. U prilog njegovom nevjerojatnom uspjehu govori činjenica da je osvojio čak 10 nagrada Porin, od kojih je posljednja bila posthumno 2023. godine, za životno djelo.
Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.