Foto: Guliver Image/ Chris Jackson/Pool via REUTERS

POVIJESNI TRENUTAK ZA OPROŠTAJ OD KRALJICE ELIZABETE: U vojnim odorama i crnini bdjeli nad njezinim lijesom

Autor: Dnevno.hr

Sinovi kralja Charlesa III., odjeveni u vojne odore, proveli su na bdijenju uz lijes 15 minuta u golemoj dvorani Westminster Hall gdje je lijes izložen od srijede, prekriven zastavom na kojoj stoji kraljevska kruna.

Williamu i Harryju pridružilo se šestero rođaka, uključujući princeze Beatrice i Eugenie, kćeri princa Andrewa. S njima su bili i Peter Phillips i Zara Tindall, djeca princeze Anne te Louise i James, djeca princa Edwarda.

Kraljica je umrla 8. rujna u ljetnoj rezidenciji u Škotskom visočju u dobi od 96 godina. Vladala je više od 70 godina.

Ranije u subotu kralj Charles III. i princ William pozdravili su ljude koji su strpljivo čekali u redu kako bi se naklonili pred odrom kraljice Elizabete. Jedna je žena izrazila sućut novome kralju dok su se rukovali, a deseci su izvikivali “hip hip hooray”. Kralj Charles i njegov sin William zaustavljali su se na nekoliko trenutaka kako bi porazgovarali s okupljenima.

Mediji prenose kako ih je William upitao koliko dugo čekaju i je li im hladno. Neki su se i rasplakali nakon razgovora s njim, a jedna mu je žena rekla da će “jednoga dana biti briljantan kralj”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.