Foto: HTV / HRT

POTRETI IZ ‘NOĆNE MORE’ Prisjetite se Cezara, Jarana, Anđe i drugih likova legendarne televizijske emisije

Autor: Dnevno

Izložba fotografija ‘Život izvan okvira’ mladog fotografa i videoumjetnika Ivana Mihaljevića prikazuje portrete poznatih televizijskih likova iz nekadašnje legendarne televizijske emisije Noćne more Željka Malnara. Ivan Mihaljević, koji je emisiju ‘Noćna mora’ radio kao snimatelj, ističe kako su ovo unikatni portreti te su prije svega u fokusu ljudi. Naglasak nije na emisiji, nego na njihovim pričama.

“Koncept izložbe je to da ima šest likova: Cezar, Jaran, Anđa odnosno Bruno, Braco odnosno CroRom, Remzo koji priča u rimama i Laki. Naglasak nije na samoj emisiji nego na tim ljudima. Oni žive na margini i rade najjadnije poslove. Jaran odvaja auluminij i bakar u URIHO-u, a Laki koji je radio u Končaru – sad živi stanu-sobici u trošnoj zgradi”, kazao je Ivan Mihaljević za HRT

“Njih je bilo jako teško okupiti. Sam proces pronalaska trajao je više od dva tjedna. Rok za postav izložbe bio je jako kratak, mjesec dana. Samo fotografiranje je trajalo jako kratko i moram priznati da sam ponosan na to”, dodaje Mihaljević koji je svoje portrete slikao u studiju s profesionalnom rasvjetom i na lokacijama koje ih definiraju.

Foto: HTV / HRT

I stručnjaci se slažu kako je riječ o veoma zanimljivoj izložbi.

Izložba “Izvan okvira” koja donosi portrete sudionika iz TV emisije “Noćna mora” Željka Malnara, otvara se 22. veljače, u Foto galeriji Dubrava Vladimir Filakovac u Zagrebu.

Jaran, Cro Rom, Remzo, Laky, Cezar i Anđa, prikazani su u svom “koloritu životnih okolnosti ovih simpatičnih likova, istodobno ljudi s margine, sputani mnogim društvenim i osobnim limitima, ali i TV zvijezda s višegodišnjom slavom, koja im otvara sva vrata, od običnog šaltera do najviših državnih institucija”.

Izložbi su u fokusu ljudi, a ona potiče na potrebu društvene uključivosti, jednakopravnosti svih, bez obzira na njihovo podrijetlo i osobne mogućnosti. Izložba se može razgledati do 18. ožujka, a otvorit će ju likovna kritičarka Iva Körbler.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.