Foto: Peđa Milosavljević, Darko Tomas/CROPIX

‘POLAKO GA JE UBIJALA’ Otac Vidoja Ristovića nastavlja neviđenu paljbu po Nikolini Pišek: ‘Bolesna je, mora se liječiti’

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

Vitor Ristović, otac nedavno preminulog kolekcionara Vidoja Ristovića, ne prestaje s medijskim napadima na Vidojevu udovicu Nikolinu Pišek. Svakog dana, naime, u srpskim medijima iznese nove optužbe na njezin račun, a isto je i danas.

‘Mogu odgovarati jedino pred njenim zakonom. Ja mogu da joj pomognem samo da se ode liječiti. Ja ću i pred sudom reći – Ona je ubila moga sina i ove moje tvrdnje može potvrditi 30 svjedoka’, izjavio je Miša Grof za emisiju ‘Premijera’.

‘Polako ga je ubijala. U Strazburu mogu to potvrditi, možemo i u Hag. Ne bojim se suda, kog suda ja da se bojim, ubila mi je dijete’, rekao je otac pokojnog Vidoja.

Smeta ga, ističe, ponašanje Nikoline Pišek nakon što je ostala bez supruga.

‘Za takve osobe kao što je ona su napravljene ustanove kao sto je Laza Lazarević. Ona se treba ići liječiti jer je bolesna. Muž joj je umro, a ona nosi crvenu haljinu i vijenac oko glave. A kada joj je pas rastrgao njenog psa, nosila je šest mjeseci crninu. Išla je na groblje pa su ga kremirali i od tada drži urnu s njegovim pepelom na kaminu’, primijetio je Ristović.

Foto: Marko Miščević/CROPIX

Dodaje i da još nije dobio službene rezultate obdukcije. ‘Meni su rekli da se to čeka mjesec i po, dva. Nisam dobio ništa. Trebalo sam dobiti nalaz obdukcije na kuću. Bio sam u policiji, ni oni nemaju podatke. Oni ništa nisu dobili. Rekli su mi: ‘I oni će dobiti’. I oni čekaju da dobiju!’, ljutito će Ristović.

‘Moj sin nikad nije imao probleme sa srcem. Plivao je. U zadnje vrijeme se malo udebljao. On nije imao 44 godine, nije bio napunio ni 43 godine’, ispravlja Miša Grof medijske napise.




Jučer je Miša Grof, podsjetimo, izjavio da je u posjedu Vidojevih privatnih dnevnika. Iako je prije samo nekoliko dana kazao da je prerano za objavu istih, sad se očito predomislio pa je srpskim medijima ispričao jednu od situacija koje je pokojni Vidoje navodno uredno zapisivao.

‘Vidoje je, kada se htio zaručiti s Nikolinom, uzeo jedan obiteljski prsten ruskog porijekla. On je taj prsten odnio kod zlatara kako bi ga preradio. Ne znam detalje kako, on je prerađen u novu platinu, bijelo zlato… Bio je četiri karata u komadu. Pazite, nikada mi nije ovo rekao, vjerujte, nego ja nađem zapisano u dnevniku da je Nikolina vadila dijamantni kamen’, izjavio je Miša Grof za Kurir.

‘Nakon jedno pet godina, nisam uspio shvatiti točno kad, ona je njega izvadila i prodala, a mom sinu je rekla da joj je ispao. Vidoje joj je naručio novi kamen i kupio. I majstori zlatari su rekli da je nemoguće da je kamen ispao jer su ga držale jake krapne, on je nasilno izvađen i tom prilikom bio je i oštećen’, ispričao je svekar Nikoline Pišek.




Dodao je i da je Vidoje Ristović izuzetno volio obitelj Pišek, a posebno se iskazao kad je Nikolini umro otac.

‘Kada je njezin otac umro, on je trčao toliko da ja mislim da se ne bi toliko potrudio ja da sam umro. On je jurio oko sprovoda i grobnice, oko svega. Moj Vidoje je morao ići tamo za katolički Božić. Na početku njihove veze ona nije imala automobil, poslije tri dana Vidoje joj je kupio Range Rover, a ona ga je nakon nekog vremena poklonila. Dala ga je svom nesposobnom bratu, debilu, koji nikada u životu ništa nije radio’, nije birao riječi Miša Grof.

Komentirao je i priče da je misteriozna maserka zapravo bila Vidojeva ljubavnica. ‘Sada nitko ne može znati što mu je ona bila. Vidio sam jednu neuglednu damu, a Vidoje je bio baš od ukusa. On je bio jako uredan i pedantan, jedna flekica na tenisicama ako je bila, to se moralo skinuti, ako je nešto kapnulo, on odmah mijenja taj komad garderobe. Žena koju sam ja zatekao na adresi nikako mi se nije uklapala u to da bi ona mogla da mu bude ljubavnica ili djevojka’, procijenio je Vidojev otac.

Foto: YouTube

Njegov novi medijski istup samo je jedna epizoda bizarnog cirkusa koji je nastao nakon smrti Vidoja Ristovića. Prije nekoliko dana, Miša Grof Nikolinu je optužio za insceniranje krađe.

‘Evo otkrit ću vam nešto o čemu šutim godinama. Ona je inscenirala onu pljačku prije dvije godine u Hrvatskoj. Tada je njoj navodno ukradeno zlato u vrijednosti od 270.000 eura i 68.000 eura u gotovini. Dobio sam informaciju još tada da ona stoji iza svega, a poslije su samo stizale potvrde. Kada su se vratili s tog odmora, ona je prodala još zlata jer se kao plašila da ih opet ne pokradu. U stvari, ona je prodavala i stavljala novac sa strane po hrvatskim bankama i računima’, izjavio je Miša Grof.

Iako je povremeno reagirala na optužbe svekra, Nikolina Pišek je ovih dana najavila promjenu strategije. ‘Moji odvjetnici će se uskoro svima obratiti, i to s dokazima, za razliku od uvaženog Grofa. Zatvor bi mi bio raj i lakše bih ga podnijela u odnosu na ovo što posljednjih tjedana doživljavam od svog svekra’, poručila je Pišek.

Podsjetimo, Miša Grof tvrdi da ga je za novac potreban za dovršetak kuće u Zagrebu pitala na dan Vidojeve smrti. Tvrdi i da je luksuzna kuća koju su Nikolina i Vidoje gradili ‘ubila’ njegova sina, a dodaje i da Vidoje nije imao vlastitog novca te da Nikolina nakon njegove smrti ‘neće vidjeti ni dinara’.

Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.