Pohana cvjetača: Jednostavno jelo koje oduševljava

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pohana cvjetača je jednostavno jelo koje oduševljava mnoge. Pripremite u samo nekoliko koraka i uživajte u laganom, a zasitnom jelu.

Sastojci:

1 glavica cvjetače
1 šalica brašna
2 jaja
1 šalica krušnih mrvica ili krušnog brašna
sol i papar po ukusu
ulje za prženje

Priprema:

Cvjetaču operite i razdvojite na manje cvjetove. U jednoj posudi pripremite smjesu za pohanje: brašno u jednoj posudi, umućena jaja u drugoj posudi te krušne mrvice ili krušno brašno u trećoj posudi. Dodajte sol i papar po ukusu u svaku posudu. Uzmite komadiće cvjetače, prvo ih umočite u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice ili krušno brašno. Pazite da cvjetovi budu dobro prekriveni smjesom. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad je ulje dovoljno vruće, pržite komadiće cvjetače u manjim serijama dok ne postanu zlatnosmeđi, oko 3-4 minute. Izvadite pohanu cvjetaču i stavite je na papirnati ručnik kako bi se upio višak ulja. Poslužite vruće uz umak po želji.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.