Foto: HRT/ Filip Busic

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNU SNIMKU MASSIMOVOG TRIJUMFA: Putovanje kroz četiri desetljeća zaokruženo ‘Krugom u žitu’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) će sutra, u petak 30. prosinca u 21:10 sati, na dan komemoracije za neponovljivog Massima Savića, emitirati ekskluzivnu snimku njegova posljednjeg koncerta iz studenoga 2022. u dupkom ispunjenoj zagrebačkoj Areni.

“Koncert života”, kruna karijere, veličanstven apsolutni trijumf glazbene raskoši jednog od najvećih… – sve su to bili epiteti koji su resili taj dugo očekivani koncert jedinstvenog Massima, koji je pred prepunim auditorijem održan 5. studenoga u Areni Zagreb.

Foto: HRT/ Filip Busic

Tu spektakularnu večer otvorio je zbor Concordia Discors pod ravnanjem Lobela Filipića, koji je u  aranžmanu Brune Urlića izveo Massimove pjesme “Bilo gdje” i “1000 ljudi“. Osjećaj iščekivanja proširio se ispunjenom dvoranom, a uskoro ga je zamijenio usklik oduševljenja kada se na pozornicu popeo protagonist večeri – Massimo.

Putovanje kroz četiri desetljeća zaokruženo ‘Krugom u žitu’

Putovanje kroz više od četiri desetljeća bogate i impresivne karijere Massimo je započeo s jednom od omiljenih pjesama publike, “Sjaj u tami” iz vremena Doriana Graya. Uslijedile su “Jedan dan ljubavi“, “Neka ti plove brodovi“, “Sretan put” i “Dodirni me slučajno“.

Foto: HRT/ Filip Busic

Massimu i njegovom fantastičnom bendu na pozornici su se zatim pridružile i dvije posebne gošće – Meri Jaman i Anita Valo (Meritas) te je ovaj famozni tercet izveo obožavanu baladu “Odjednom ti“. Uslijedio je aktualni singl “Zamisli” te uvijek odlično primljena “Indija” nakon koje je zvučnu kulisu dodatno začinio virtuoz na saksofonu Igor Geržina u pjesmama “Gracija” i “Kladim se na nas“, a već na “Nisam spreman” pridružio se i virtuoz Zvjezdan Ružić. Među gostima su se našli i Massimovi dugogodišnji suradnici Ivan Dečak i Predrag Martinjak, a posebno iznenađenje bio je i Mario Biondi. Jedan od vrhunaca koncerta zasigurno je bila besprijekorna izvedba njegovog velikog hita “Iz jednog pogleda“, a trijumfalno finale prvog dijela koncerta bio je duet s Nenom BelanomZar više nema nas“.

Foto: HRT/ Filip Busic

Praćeni ovacijama i gromoglasnim pljeskom Massimo i bend vratili su se na bis na kojem je izveo već svojevrsnu himnu “Mali krug velikih ljudi“, a spektakl je zaokružen nezaboravnim “Krugom u žitu“.

Foto: HRT/ Filip Busic

Tri čarobna i nezaboravna sata pred ispunjenim gledalištem Arene Zagreb potvrdila su veličinu, utjecaj i značaj Massimove karijere, njegov iznimni talent i ono najvažnije – onu posebnu vezu između njega i njegovog velikog ‘malog kruga velikih ljudi’.




Foto: HRT/ Filip Busic

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.