Počastite se Japanskim vjetrom: Kremastih kolača nikad dosta

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Japanski vjetar omiljen je među ljubiteljima kremastih, laganih kolača bogatog okusa.

Sastojci:

Kore:
9 bjelanjaka
30 dag šećera
1 žlica jabučnog octa
Krema:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
3 žlice gustina
15 dag oraha
20 dag margarina
4 dl mlijeka
Još:
1/2 l vrhnja za šlag

Priprema:

Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg, dodajte šećer i ocat i nastavite miksati. Kad se šećer rastopi, smjesu izlijte u namašćen i papirom za pečenje obložen lim. Pecite na 150 °C oko sat vremena. Ohladite i prerežite na tri dijela. U tri decilitra mlijeka zakuhajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin. Prelijte orahe decilitrom kipućeg mlijeka. Ohladite kremu pa dodajte margarin i ocijeđene orahe te sve dobro izmiksajte. Izmiksajte vrhnje za šlag. Redom slažite: kora – krema – šlag. Za kraj kolač premažite šlagom i pospite komadićima oraha.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.