Na fotografiji: Baby Lasagna. Foto: Ivana Grgic / CROPIX *** Local Caption ***

Plenković Baby Lasagni daje novčanu nagradu: Austrijanka Conchita dobila je nevjerojatan iznos

Autor: N.K

Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, ostvario je povijesni uspjeh za Hrvatsku na Eurosongu, plasiravši se na drugo mjesto i osvojivši najviše glasova publike s ukupno 547 bodova.

Nakon ovog izvanrednog rezultata, mnogi su se zapitali treba li ovaj mladi glazbenik dobiti i novčanu nagradu za sjajnu promociju zemlje na međunarodnoj sceni.

U prošlosti su neki pobjednici Eurosonga dobivali značajne nagrade od svojih vlada. Na primjer, Conchita Wurst je 2014. dobila 2.5 milijuna eura od austrijske vlade. Suprotno tome, Marija Šerifović iz Srbije otkrila je da je nakon svoje pobjede dobila samo kravatu i bombonijeru od tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića.

Wikimedia Commons

Hrvatska vlada donosi odluku

Hrvatska Vlada će razmotriti mogućnost nagrade za Baby Lasagnu na svojoj sjednici, s točkom dnevnog reda koja predlaže dodjelu novčane nagrade Marku Purišiću. Detalji će biti objavljeni nakon sjednice.

Nakon povratka u Hrvatsku, Baby Lasagna je dočekan s oduševljenjem, najprije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a potom u rodnom Umagu, unatoč lošem vremenu. Pjesma “Rim Tim Tagi Dim” odjekivala je među okupljenima, koji su ga podržali svojim prisustvom i entuzijazmom.

S njim su pjevali i plesali, a nije ih omela ni kiša koja je padala prije njegovog izlaska na binu. “Što god da kažem, bit će malo za reći. Hvala vam što ste došli u tako velikom broju”, poručio je Marko svojim obožavateljima i zapjevao Rim Tim Tagi Dim, a publika je skandirala njegovo ime. “Osjećam se ponosno ovdje s vama!” rekao je Marko.

Marko Purišić, poznat po svojoj skromnosti i predanosti, izjavio je kako je najviše impresioniran švedskim predstavnikom na Eurosongu, te da mu je najdraža uspomena s natjecanja bila proba za finale. Rasprodao je dva koncerta na zagrebačkoj Šalati u nekoliko minuta i najavio treći koncert zbog velike potražnje.
Umag pripremio doček za Baby Lasagnu: Grad napravio drastičan potez

Zamolio za malo mira

Podršku su mu izrazili brojni obožavatelji, kao i istarski župan Boris Miletić i umaški gradonačelnik Vili Bassanese, koji su pohvalili njegov trud i inspirativnu priču. Baby Lasagna je postao simbol uspjeha postignutog radom i vjerom u sebe, što je prepoznato i slavljenjem njegovog uspjeha diljem Hrvatske.
Inače, obratio se medijima i zamolio ih da ga još neko vrijeme ne pitaju za intervju, ali da će im jednom o iskustvu s Eurosonga rado pričati. ”Dragi kolege novinari. Kad vidim vaše poruke i pozive imam potrebu da vam se ovdje obratim. Cijenim vaš interes i poštujem vaš rad. Ipak, istovremeno pozivam vas na razumijevanje za mojom potrebom da se odmorim i smirim. Ovo je bio dug i ponekad izazovan put o kojem ću vam rado pričati uskoro. A do tada vas molim za razumijevanje. Vaš Marko”, napisao je.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.