Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu Vinarije Papak

Autor: Sanja Plješa

Nakon dva upješna “bregovita” pjenušava doručka, u Zagorju i na Plešivici, treći doručak će se 4. srpnja održati u Srijemu  –  u najistočnijem  vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš, u vinariji Papak!

Cilj srijemskoga pjenušavog doručka je okupiti vinare – proizvođače pjenušaca i njihove stare (i nove) kupce, ljubitelje pjenušaca – na neobaveznom, ugodnom druženjem uz mjehuriće uz srijemske specijalitete  – na njihovoj destinaciji.

Doručak će biti bogat i raznolik, kako priliči Srijemu  –  bit će tu kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) pečene kobasice s kupus flekicama, zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, koflice, voće …

Specijalitete će pripremiti chefovi hotela Dunav Ilok uz podršku lokalnih proizvođača.

Potporu događanju daje TZ Vukovarsko srijemske županije, koja je srijemskim doručkom već promovirala destinaciju diljem Hrvatske.  Sada se srijemski doručak predstavlja doma, u Srijemu. Događaj će biti dijelom programa Dunav Art Festivala, manifestacije koja teče i spaja, a održava se u Iloku 3. i 4. srpnja. Bogati program nudi uživanje za sva čula, glazbeno, likovno, gastonomsko i, naravno, vinsko.

Uz pjenušava vina, koja će se točiti na početku događaja uz srijemski doručak, svaki će vinar ponuditi premijeru jednog novog vina – velikog vina po izboru pojedine vinarije “En primeur vrhunskih iločkih vina”, uz vina i vinare Buhač, Čobanković, Iločki Podrumi, Papak, Zelenika.

VinMarKon: ‘Hrvatska se mora podijeliti na četiri vinske regije’




 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.