Pizza bez mesa: Bogat okus slasne arome gljiva i kremastog sira

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pizza bez mesa možda zvuči neobično, no svakako vrijedi isprobati zbog bogatog okusa slasne arome gljiva i kremastog sira. Iznenadit će vas koliko je ukusna!

Sastojci:


1 tijesto za pizzu (kupovno ili domaće)
1/2 šalice umaka od rajčice
1 1/2 šalice gljiva (šampinjoni, lisičarke, bukovače, ovisno o ukusu), narezane na tanke listiće
1 šalica naribane mozzarelle
1/2 šalice naribanog parmezana ili gruyèrea
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice maslinova ulja
svježe nasjeckani peršin
sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C i stavite lim za pečenje unutra da se ugrije. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u željeni oblik. U tavi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i narezane gljive. Pirjajte ih 5-7 minuta dok ne omekšaju i izgube većinu tekućine. Posolite i popaprite po ukusu. Premažite razvaljano tijesto umakom od rajčice. Pospite polovicu mozzarelle preko umaka od rajčice. Gljive rasporedite ravnomjerno preko sira. Pospite preostalu mozzarellu i parmezan (ili gruyère) preko gljiva. Pecite pizzu 12-15 minuta ili toliko da tijesto postane hrskavo, a sir se lijepo rastopi i dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite pizzu iz pećnice i pospite je svježim peršinom po vrhu. Pustite da se malo ohladi, narežite na komade i poslužite!

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.