Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pitali ste se gdje je Natali Dizdar? S članovima grupe Mayales napravila je pravu glazbenu poslasticu!

Autor: T.Š.

Fantastični singl “Slobodna” mjesecima se vrtio na radiju, kojeg su  Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili u sklopu zajedničkog projekta BETI, a sad iz njihove glazbene radionice stiže novi hit – “Vili”!

Video spot za pjesmu “Vili” potpisuje Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Inspiraciju su glazbenici pronašli u legendardnom glazbeniku Willie Nelsonu.”Iako to ime trenutno pluta po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao zakačen”, rekao je Luka Geček.

Pjesma Vili se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla Slobodna. “Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974. godini”, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček: “Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. Slobodna je u principu eskapistička dok je Vili ipak više introspektivna pjesma.”

Što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti otkrila je sjajna Natali Dizdar: “Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici.”




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.