TikTok

Pitali Hrvate prepoznaju li ove znamenitosti: Snimka skupila preko pola milijuna pregleda

Autor: Z.S.

Možeš li mi reći gdje e nalaze sljedeće svjetske znamenitosti? S tim je pitanjem i naša novinarka otišla među narod u centru Zagreba. Redom je pokazivala slike Taj Mahala, Big Bena u Londonu, Sydneyske opere, Times Square u New Yorku, Kip Krista Otkupitelja iz Rio de Janeiru, rimskog Koloseuma, Slavoluka pobjede u Parizu i Kineskog zida.

Odgovora je bilo svakakvih, a zanimljivo je da su neki za Koloseum pomiješali s pulskom Arenom. Kako je to izgledalo pogledajte u klipu s našeg Tik Toka.

Taj Mahal je, inače,  bijeli mramorni mauzolej smješten u indijskom gradu Agra, izgrađen u 17. stoljeću od strane cara Džahan-šaha u čast njegove voljene supruge Mumtaz Mahal. Ova monumentalna građevina kombinira islamsku, perzijsku i indijsku arhitekturu i smatra se vrhunskim primjerom mogulskog umjetničkog stvaranja.

@dnevno.hr

Koliko biste odgovora znali? 🤔 #dnevno #dnevnohr #fy #fyp #viraltiktok #tiktok #voxpopuli #anketa #landmarks #travel

♬ original sound – dnevnohr – dnevnohr

 
Big Ben

Big Ben, službeno poznat kao Elizabeth Tower, smješten je u središtu Londona i dio je britanskog parlamenta. Ova kula s satom postala je simbol Londona. Big Ben se odnosi na zvono unutar tornja, dok se naziv Elizabeth Tower odnosi na samu kulu.

Sydneyska opera

Sydneyska opera je ikonična građevina smještena u luci Sydneya, Australija. Izgrađena je 1973. godine i jedno je od najpoznatijih arhitektonskih dostignuća 20. stoljeća. Opera ima prepoznatljive bijele lukove koji se protežu iznad vode i predstavlja važan kulturni centar.

Times Square u New Yorku

Times Square je smješten u srcu Manhattana. Ovo je poznato turističko odredište s brojnim svjetlosnim reklamama, kazalištima i trgovinama. Times Square često je domaćin velikih dočeka Nove godine.
Pixabay

Kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru

Kip Krista Otkupitelja, smješten na vrhu planine Corcovado, simbolizira kršćansku vjeru i jedan je od najpoznatijih znamenitosti u Rio de Janeiru, Brazil. Sagradio se 1931. godine i visok je 30 metara.

Rimski Koloseum

Koloseum je amfiteatar u Rimu izgrađen u 1. stoljeću. Bio je mjesto borbi gladijatora i drugih javnih priredbi. Ova monumentalna građevina sada predstavlja simbol antičkog Rima i jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija u Italiji.

Foto: Pixabay

Slavoluk pobjede u Parizu

Slavoluk pobjede, poznat i kao Trijumfalna kapija, smješten je na Champs-Élysées u Parizu. Izgrađen je u čast pobjeda francuske vojske i predstavlja impozantnu arhitektonsku strukturu.

Božidar iz Večere za pet povezan s teškim incidentom u Bjelovaru: ‘Nisam mogao ništa’

Kineski zid

Kineski zid je drevna obrambena struktura koja se proteže kroz sjevernu Kinu. Građen tijekom više dinastija, Kineski zid ima dugu povijest i jedan je od najpoznatijih svjetskih spomenika. Ova monumentalna građevina simbolizira izdržljivost i povijesno naslijeđe Kine.

 

 

 

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.