
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
Pripremite sočnu piletinu u ukusnom pikantnom umaku uz omiljenu tjesteninu.
Sastojci:
1,5 kg piletine
1 glavica luka
2 žličice đumbira
4 žlice sjeckanog peršina
2 žlice sezama
prstohvat šafrana
400 ml kokošjeg temeljca
2 češnja češnjaka
2 žlice brašna
1 žlica umaka od ljutih papričica
maslinovo ulje
sol, papar
suncokretovo ulje
Priprema:
Meso narežite na kockice, luk i češnjak nasjeckajte na sitno, izmrvite kumin i naribajte đumbir. Ugrijte lonac i ulijte dvije žlice suncokretova i dvije žice maslinova ulja, dodajte piletinu i popržite je sa svih strana. Posolite, dodajte luk i pržite dok luk ne omekša. Dodajte češnjak, đumbir i promiješajte. Čim osjetite miris, dodajte brašno, peršin, šafran, kumin, sezam, umak od ljutih papričica, ulijte temeljac i promiješajte. Poklopite, kuhajte na laganoj vatri pola sata i povremeno protresite.
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
SAVRŠENE OBLATNE S JAFFA-KEKSOM: Oduševite ukućane savršenim spojem omiljenih okusa!
KREMASTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Nekoliko sastojaka za osvježavajući desert, idealan za vikend
SAVRŠENO KUHANA RIŽA U UKUSNOM UMAKU S PILETINOM: Sjajan obrok od nekoliko jednostavnih namirnica!