fbpx

PILETINA U PIKANTNOM UMAKU: Savršeno odgovara uz omiljenu tjesteninu!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pripremite sočnu piletinu u ukusnom pikantnom umaku uz omiljenu tjesteninu.

Sastojci:

1,5 kg piletine
1 glavica luka
2 žličice đumbira
4 žlice sjeckanog peršina
2 žlice sezama
prstohvat šafrana
400 ml kokošjeg temeljca
2 češnja češnjaka
2 žlice brašna
1 žlica umaka od ljutih papričica
maslinovo ulje
sol, papar
suncokretovo ulje


Priprema:

Meso narežite na kockice, luk i češnjak nasjeckajte na sitno, izmrvite kumin i naribajte đumbir. Ugrijte lonac i ulijte dvije žlice suncokretova i dvije žice maslinova ulja, dodajte piletinu i popržite je sa svih strana. Posolite, dodajte luk i pržite dok luk ne omekša. Dodajte češnjak, đumbir i promiješajte. Čim osjetite miris, dodajte brašno, peršin, šafran, kumin, sezam, umak od ljutih papričica, ulijte temeljac i promiješajte. Poklopite, kuhajte na laganoj vatri pola sata i povremeno protresite.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.