
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Ovo ukusno i lagano jelo obogatit će vaš ručak ili večeru, a možete ga i prilagoditi sebi ili drugima!
Sastojci:
4 pileća filea
2 žlice maslinova ulja
sok od 1 limuna
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žličica sušenog origana
sol i papar po ukusu
2 šalice bijele riže
salata po želji
Priprema:
U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sitno nasjeckani češnjak, sušeni origano, sol i papar pa dodajte piletinu. Temeljito promiješajte, pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Zagrijte roštilj ili grill-tavu na srednje jakoj vatri. Kad su roštilj ili tava dovoljno vrući, stavite piletinu na roštilj i pecite je 6-8 minuta sa svake strane. Kad je piletina gotova, maknite je s roštilja i odstavite nekoliko minuta da odstoji prije rezanja. U veliki lonac ulijte 4 šalice vode i ostavite da prokuha. Potom dodajte sol po ukusu, a zatim rižu. Smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Kuhajte rižu 15-20 minuta ili dok ne upije svu vodu i postane mekana. Maknite lonac s vatre i ostavite ga poklopljenog još nekoliko minuta prije nego što poslužite rižu. Uz piletinu i rižu poslužite svježu salatu po želji.
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’