Piletina na žaru: Jednostavno i fino jelo, idealno za početnike u kuhinji

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Ovo ukusno i lagano jelo obogatit će vaš ručak ili večeru, a možete ga i prilagoditi sebi ili drugima!

Sastojci:


4 pileća filea
2 žlice maslinova ulja
sok od 1 limuna
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žličica sušenog origana
sol i papar po ukusu
2 šalice bijele riže
salata po želji

Priprema:

U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sitno nasjeckani češnjak, sušeni origano, sol i papar pa dodajte piletinu. Temeljito promiješajte, pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Zagrijte roštilj ili grill-tavu na srednje jakoj vatri. Kad su roštilj ili tava dovoljno vrući, stavite piletinu na roštilj i pecite je 6-8 minuta sa svake strane. Kad je piletina gotova, maknite je s roštilja i odstavite nekoliko minuta da odstoji prije rezanja. U veliki lonac ulijte 4 šalice vode i ostavite da prokuha. Potom dodajte sol po ukusu, a zatim rižu. Smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Kuhajte rižu 15-20 minuta ili dok ne upije svu vodu i postane mekana. Maknite lonac s vatre i ostavite ga poklopljenog još nekoliko minuta prije nego što poslužite rižu. Uz piletinu i rižu poslužite svježu salatu po želji.

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.