
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
Pileći batak i zabatak u povrću vrlo je jednostavan i ukusan obrok za koji vam je potrebno svega nekoliko sastojaka i malo vremena.
Sastojci:
2 pileća bataka i zabatka
2 svježe paprike
2 struka poriluka
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
6 krumpira
2-3 žlice ulja
1 žličica crvene mljevene paprike
1 žličica sitno nasjeckanog svježeg ružmarina
2 dl pilećeg temeljca
1 dl bijeloga vina
sol, papar
Priprema:
Narežite sitno luk i češnjak. Papriku narežite na komade, poriluk na kolutiće. Krumpir na kriške. Odvojite batake od zabataka pa operite i posušite meso. Dobro utrljajte na svaki komad mesa mješavinu soli, papra i crvene mljevene paprike. Na zagrijanom ulju prepecite meso sa svih strana pa ga stavite sa strane na tanjur. Na isto ulje stavite dinstati luk i češnjak te dodajte
papriku, poriluk i krumpir. Ulijte temeljac i vino i pustite da prokuha. Posolite i popaprite te dodajte ružmarin. Poprženom povrću dodajte pileći temeljac i vino i pustite da prokuha. Dodajte po potrebi soli i papra te sjeckanog ružmarina. Stavite u posudu za pećnicu povrće, a na njega meso. Pecite oko 45 minuta na 200 °C dok krumpir ne omekša.
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
SAVRŠENE OBLATNE S JAFFA-KEKSOM: Oduševite ukućane savršenim spojem omiljenih okusa!
KREMASTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Nekoliko sastojaka za osvježavajući desert, idealan za vikend
SAVRŠENO KUHANA RIŽA U UKUSNOM UMAKU S PILETINOM: Sjajan obrok od nekoliko jednostavnih namirnica!