ILustracija,foto:screenshot

PIJANA CRNKINJA: Sočan kolač od jednostavnih i jeftinih sastojaka osvaja na prvi zalogaj!

Autor: Dnevno.hr

Postoje ti kolači koji nas privuku izgledom, imenom, a osvoje pri prvom zalogaju! Jedan običan crni kolač, neodoljivo kremast spravljen od jednostavnih i jeftinih sastojaka je baš takav – Pijana crnkinja.

Ako ste ljubitelj kremastih, čokoladnih kolača ovom spoju čokolade i višanja rado ćete se vraćati.

Sastojci:

Za biskvit:

3 čaše (od 2 dl) brašna
3 čaše jogurta
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 pune žlice kakaa
2 žličice sode bikarbone

Za fil:

4 dl mlijeka
4 žlice šećera
1 puding od čokolade
250 g višanja
5 žlica višnjevače




Za čokoladnu glazuru:

150 g čokolade
100 g margarina
3 žlice šećera u prahu
1 dl mlijeka

Priprema:




Pomiješati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smjesu sipati u pleh (veličine 30×20) i peći na 180 °C. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga presjeći na dva dijela, da dobijete dvije kore. Dok se peče biskvit, skuhati puding od čokolade u 4 dl zaslađenog mlijeka. Jednu koru premazati prohlađenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocijeđene višnje koje smo poprskali sa nekoliko žlica višnjevače. Poklopiti drugom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna, a onda staviti čokoladnu glazuru. Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i počne se zgušnjavati, preliti preko kolača.

Napomena: Za mjeru koristiti čašu od od 2 dl!

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.