Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
PEČENA PILETINA S MEDOM: Poslužite se jednostavnim receptom za aromatičan ručak!
Piletinu možemo pripremiti na razne načine, jedan od njih je onaj s medom. Pripremite aromatičan ručak uz jednostavan recept!
Sastojci:
4 pileća filea
2 češnja češnjaka, usitnjena
1/4 šalice maslinova ulja
1/4 šalice soka od limuna
1 žlica meda
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žlica svježeg peršina
Priprema:
Pripremite marinade. U zdjeli pomiješajte usitnjeni češnjak, maslinovo ulje, limunov sok, med, sol i papar. Piletinu operite i osušite. Narežite je na manje komade i stavite u marinadu. Ostavite u hladnjaku 30 minuta. Zagrijte tavu na srednjoj vatri. Stavite piletinu u tavu i kuhajte je dok ne dobijete zlatnosmeđu boju s obje strane, 5-8 minuta. Pospite piletinu svježim peršinom i poslužite je s kriškama limuna i prilogom po želji.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava