PEČENA PILETINA S MEDOM: Poslužite se jednostavnim receptom za aromatičan ručak!

Autor: Tea Šojat

Piletinu možemo pripremiti na razne načine,  jedan od njih je onaj s medom. Pripremite aromatičan ručak uz jednostavan recept!

Sastojci:

4 pileća filea
2 češnja češnjaka, usitnjena
1/4 šalice maslinova ulja
1/4 šalice soka od limuna
1 žlica meda
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žlica svježeg peršina

Priprema:

Pripremite marinade. U zdjeli pomiješajte usitnjeni češnjak, maslinovo ulje, limunov sok, med, sol i papar. Piletinu operite i osušite. Narežite je na manje komade i stavite u marinadu. Ostavite u hladnjaku 30 minuta. Zagrijte tavu na srednjoj vatri. Stavite piletinu u tavu i kuhajte je dok ne dobijete zlatnosmeđu boju s obje strane, 5-8 minuta. Pospite piletinu svježim peršinom i poslužite je s kriškama limuna i prilogom po želji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.