
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Pripremate li večeru za drage goste, punjena pureća prsa su idealan odabir!
Sastojci:
4 komada purećih prsa (oko 150-200 g svaki)
sol
svježe mljeveni crni papar
1 šalica svježeg špinata
1/2 šalice sira fete
1/4 šalice sušenih rajčica
2 češnja češnjaka
1 žlica svježeg peršina
1 žlica maslinova ulja
1 žličica soka od limuna
maslac ili maslinovo ulje za pečenje
Priprema:
Pureća prsa posolite i popaprite s obje strane te izrežite džepove u njima. Nježno istucite meso batom za meso. U zdjeli pomiješajte nasjeckani špinat, izmrvljenu fetu, sušene rajčice, sitno nasjeckani češnjak, nasjeckani peršin, maslinovo ulje i sok od limuna. Napunite džepove u purećim prsima nadjevom od sira. Zagrijte pećnicu na 180 °C. U tavi na srednjoj vatri zagrijte malo maslaca ili maslinova ulja. Pureća prsa pecite u tavi 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatnosmeđa. Prebacite ih na lim za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-20 minuta. Punjena prsa narezana na kriške poslužite s pire-krumpirom i salatom.
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj
Iznenadit ćete se odgovorom na pitanje rade li bolju rakiju Srbi ili Hrvati