Foto: Instagram/Pavel

Pavel objavio pjesmu za žene žrtve obiteljskog nasilja: ‘Dobro pamti trenutak kad je rekla dosta’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pavel pjeva ‘Za nju’. Ali ovo nije protestna pjesma – ovo je pjesma o ljubavi, nadi, putovanju, o zaštitničkoj snazi majčinstva, navode iz benda.

Nova pjesma grupe Pavel objavljena je u suradnji s Fondom za žene Zaklade Solidarna, koji pomaže ženama da izađu iz kruga nasilja, što je u prosjeku jedna žena tjedno s dvoje djece, pokazuje statistika rada Fonda.


Bijeg od nasilja

“Ovo je pjesma o majci koja je s kćerkom pobjegla iz nasilne veze, ovo je pjesma koja ima sretan završetak, a nadam se da će takav isti imati sve majke i djeca koje se nalaze u nasilnom i nesretnom kućanstvu”, izjavio je povodom objave pjesme ‘Za nju’ autor Aljoša Šerić, od čijeg emitiranja dio tantijema ide izravno na namjenski račun Fonda ze žene.

Zaklada SOLIDARNA od svog osnutka krajem 2015. godine kao jedan od prioriteta postavila je rad na zaštiti ženskih prava te promicanju rodne ravnopravnosti. Uspostavljanjem Fonda za žene zaokružen je dosadašnji rad Zaklade u borbi protiv nasilja, ostvarivanju prava svake žene na život bez nasilja, prava na dostupnu zdravstvenu skrb, prava na političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost.

“Od sredine 2019. do danas podržali smo 206 žena koje su preživjele nasilje, što znači da u prosjeku kroz Fond za žene tjedno pomognemo jednoj ženi s dvoje djece da izađu iz kruga nasilja. Pratimo i bilježimo izazove i napore što žene koje su preživjele nasilje prolaze u cilju da se osamostale, ostvare i razviju te ih kroz financijske potpore Fonda nastojimo podržati na tom putu. Podržite Fond za žene jer svaka donacija znači novi početak i budućnost bez nasilja za njih!”, izjavila je Karla Pudar, voditeljica Fonda.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.