
POPULARNI DESERT OD PET SASTOJAKA: Savršeno pjenasti čokoladni mousse napravite u tren oka!
“Spiza nad spizama”, kako Dalmatinci zovu pašticadu, tradicionalno je dalmatinsko jelo kojem je teško odoljeti. Zbog činjenice što postoji dosta verzija recepta za pašticadu, često nastaju i žestoke rasprave oko toga koji sastojci idu u nju, ali i u kojim omjerima. Donosimo sjajan recept s kojim nećete pogriješiti!
Sastojci:
1 kg juneće plećke bez kosti (deblje od lopatice)
2 glavice crvenog luka
1 korijen pastrnjaka
2 crvene mrkve
¼ korijena celera
3 dunje
150 g maslaca
3 dl bijelog vina
korica naranče po želji
sol, papar po ukusu
50 ml suncokretova ulja
Priprema:
Jednu dunju ogulite i našpikajte meso junetine, natrljajte je solju i paprom. Dolijte bijelo vino, narezano korjenasto povrće i crveni luk narezan na četvrtine te pustite da stoji u marinadi preko noći. Drugi dan meso izvadite iz marinade, posušite te u vrućoj posudi zapržite na suncokretovu ulju sa svih strana. Izvadite meso, dodajte ocijeđeno povrće i luk iz marinade, pirjajte 15-ak minuta te dodajte tekućinu iz marinade. Vratite meso unutra i pirjajte sat i pol do dva. Kad je meso mekano, izvadite povrće i izmiksajte štapnim mikserom te dodajte maslac i začine po želji. Meso narežite na ploške i prelijte umakom.
POPULARNI DESERT OD PET SASTOJAKA: Savršeno pjenasti čokoladni mousse napravite u tren oka!
MIRISNA PITA OD JABUKA: Pripremite u tren oka i poslužite toplo uz kuglicu sladoleda!
RAJ ZA GURMANSKE NEPCE: Uz druženje s prijateljima uvijek dobro ide ukusan gulaš!
ZNATE LI NAPRAVITI KROKETE? Mekani iznutra, hrskavi izvana, savršeni uz omiljeni umak ili uz meso!