Foto: TheKitchen

OVO POGREŠNO RADITE ČITAV ŽIVOT: Evo zašto je bespotrebno ispirati suđe prije stavljanja u perilicu!

Autor: Dnevno

Ne pada vam napamet stavljati suđe sa skorenim ostacima hrane u perilicu? U pravu ste, ali samo djelomično. Isperete li ostatke hrane s tava i tanjura, iz zdjela i lonaca prije nego ih stavite prati, rezultati definitivno pranja neće biti na visokoj razini. Zašto je to tako?

U čemu je tajna objasnili su proizvođači jedne američke marke sredstava za pranje posuđa Wall Street Journalu, ustvrdivši da se deterdžent nema za što uhvatiti, kada je suđe pretjerano isprano. Umjesto da se čestice sredstva za pranje uhvate za komadiće prljavštine, one skliznu i ne obave svoj posao kako treba, pa suđe iz perilice izađe tek djelomično oprano.

Još jedan razlog je taj, što strojevi za pranje suđa proizvedeni prije manje od pet godina imaju senzore, koji po količini prljavštine određuju koliko će dugo trajati pranje. Ako želite da se vaše  suđe temeljito opere, puno bi bolje bilo četkicom odstraniti najveći dio ostataka hrane, a zalijepljene ostatke samo namočiti. Ispiranje ostavite stroju za pranje.

 

 

View this post on Instagram

 

Hahaha! I know it’s kinda gross to show you a picture of my dirty dishes, but I just happened upon this… the obsession with pink is real ???#kitchensink #pink #dirtydishes #notastagedpgoto #brookepeiffer




A post shared by Brooke Peiffer (@brookepeiffer) on




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.