Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
OVO JELO OBOŽAVAMO! Pet minuta pripreme, tri sastojka a nakon toga dobra kapljica i uživanje u hladovini!
Nekad su one najjednostavniji obroci najfiniji i najdraži! Nešto slično poput hladnog raskomadanog pileta kojeg nosimo za prvi ručak kada dođemo na more, a pojedemo ga putem, i ovo jelo je jedno od onih koje radimo pripremamo i na godišnjem!
Izrazito jednostavan, brzo se priprema, potrebno je svega par sastojaka, a poseban gušt je nakon istog sve zaliti i nekom dobrom kapljicom!
Tjestenina sa sirom umotana u finu slaninu ono je što će oduševiti i najzahtjevnije, a djelovati će kao da ste se nakuhavali i parili se u kuhinji satima!
SASTOJCI ZA 2 OSOBE:
300-400 gr svježeg sira
200 gr tjestenine
2-3 jaja
sol
Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu ( kada voda zagrije), a u međuvremenu u posudi pomiješajte jaja i sir, te posolite po želji. Vatrostalnu posudu obložite slaninom ili šunkom. Na to izlijte sir s jajima i stavite u pećnicu.
Bitno je napomenuti kako tjesteninu stavljate u hladnu pečnicu, a sve zajedno pečete na 220 stupnjeva! Nakon sat vremena, kada se lijepo primi boja, tjestenina je gotova!
Po želji preko tjestenine možete dodati parmezana, malo maslinovog ulja, a neki vole pred sam kraj pečenja (10-ak minuta pred kraj) dodati i par žlica vrhnja!
I to je to – sjednite na terasu u hlad i uživajte u ovom jednostavnom, a tako finom jelu!
Kremasto i sočno: Tjestenina sa špinatom i sirom gotova za 20 minuta
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava