Foto: Pexels/Pavel Danilyuk

Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Božićni kolačići i keksi mnogima su neizostavan dio blagdana, a u mnogim domovima počinju mirisati već početkom prosinca. Kako bi sačuvali njihovu svježinu, treba ih pravilno pohraniti, no mnogi ne znaju kako staklenke, koliko god lijepo izgledale napunjene božićnim kolačićima, nisu najbolje rješenje.

Naime, na božićne kolačiće i njihovu svježinu zrak, odnosno vlaga, utječe baš kao sunce i neprikladna temperatura. Ukoliko kolačiće spremimo u posudu koja se ne može hermetički zatvoriti, tu nastaju problemi zbog čega se kolačići brže suše i propadaju.

Foto: Pexels/Alina Matveycheva

 Aroma i svježina koja traje

 

Kako vam ne bi propao sav trud, osim posuda koje se mogu hermetički zatvoriti, postoji nekoliko načina kako što duže sačuvati svježinu božićnih kolačića i uživati u neodoljivom okusu.

Postoje li važniji božićni kolači od ovih? ‘Radim ih svake godine, ne mogu zamisliti Božić bez njih!’

Prije svega, kako bi se sačuvala aroma različitih vrsta kolačića, preporučljivo je čuvati svaku vrstu zasebno kako se arome ne bi pomiješale.




Foto: Pexels/Laura James

Svježinu kolačića može produžiti kriška jabuke. Ona povećava vlagu u limenci, a potrebno ju je zamijeniti svaka dva dana.

Najbolji način da kolačići duže je zamrzavanje. Nakon kratkog odmrzavanja, kolačiće možete peći na 180 stupnjeva oko tri do pet minuta i ponovno će imati svježi okus.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.