Ovo je jedini recept za ledene kocke koji vam treba: Savršena krema, a biskvit priča posebnu priču

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Ledene kocke u kojima nećete osjetiti previše brašna u kremi, a biskvit će ispasti svaki put savršeno mekan i mirisan, pronaći ćete u ovom receptu, zapišite ga – jedini je koji će vam od sada trebati!

Sastojci:

Krema:
1 l mlijeka
7 žumanjaka
7 žlica šećera
2 vanilin šećera
9 žlica brašna
250 g margarina ili maslaca
Biskvit:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
130 ml mlijeka za natapanje
Dekoracija:
300 g vrhnja za šlag

Priprema:

U zdjelu stavite žumanjke, dodajte šećer i vanilin šećer te sve zajedno izmiksajte u pjenastu smjesu. Dio mlijeka za kremu dodajte u žumanjke, zatim dodajte brašno i sve lijepo sjedinite, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati na laganijoj vatri. Vruću kremu prebacite u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu izradite i dodajte izrezan margarin sobne temperature, dobro sjedinite.
Bjelanjke za biskvit izmiksajte u čvrst snijeg pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Brašno pomiješano s praškom za pecivo polako dodajte u bjelanjke i sjedinite pjenjačom. Smjesu rasporedite u namašćen i pobrašnjen lim. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Dok se biskvit peče, zagrijte mlijeko za natapanje. Pečeni biskvit prelijte vrućim mlijekom i ostavite da ga dobro upije. Kad se biskvit ohladi, rasporedite ohlađenu kremu. Izmiksajte vrhnje za šlag i premažite preko kreme. Po želji pospite mrvicama čokolade.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.