Flickr

OVO ĆE VAM RASTOPITI SRCE! Pitali smo ljude što je za njih sreća: Evo što su nam odgovorili!

Autor: Ines Brežnjak

U jeku epidemije koronavirusa, posljednjih smo dana gotovo pa zaboravili na sretne i lijepe trenutke. Oko nas je sve sivo, tmurno, a situacija nam ponekad, u ovom trenutku, izgleda gotovo pa bezizlazno. Zbog svega toga, ‘ispod radara’ nam je prošla i činjenica da se na današnji dan obilježava Međunarodni dan sreće.

Što je, zapravo, sreća? Kako opisati sreću?

Često smo i sami sebi postavljali pitanje što je sreća te tražili odgovor na isto.

Ljudi na različite načine percipiraju taj famozni osjećaj. Za neke je sreća trenutak, sitnica, dok je za druge sreća obitelj i zdravlje. Pitanje što je sreća i kako opisuju sreću u jednoj rečenici, postavili smo danas nekolicini ljudi, u nadi da pronađemo odgovor na to malo, a zapravo veliko pitanje koje nas je oduvijek mučilo.

Odgovori koje smo dobili zatekli su nas, te su nam, u konačnici, izmamili osmijeh u ovim tmurnim vremenima.

Pitali smo kolege, političare, sportaše, pravnike, mame: Evo što je za njih sreća

Univerzalan osjećaj, ta famozna sreća, ista je za sve nas, kojim god se poslom bavili. Stoga smo ovo pitanje postavili političarima, sportašima, kolegama novinarima, ali i ljudima svih ostalih profesija. Evo kako su nam objasnili njihovu verziju ovog uzvišenog osjećaja:




“Sreća je kada si ti osobno sretan i zadovoljan u duši, ispunjen zadovoljstvom unatoč svim nevoljama i problemima koji te okružuju. A ponajprije ako si uz one ljude koje najviše voliš, s osmijehom na licu.”

“Obitelj, mir, zdravlje.”

“Za mene je sreća to što sam sada četiri dana zaredom slobodna i mogu otići doma družiti se s babom i ignorirati koronu.”




“Za mene je sreća kada se nakon 9 mjeseci oporavka vratim na teren igrat rukomet.”

“Za mene su sreća moja djeca. Najsretnija sam kad vidim da se slažu, da si međusobno pomažu, savjetuju pa čak i kad se zajedno ‘urote’ protiv mene. Oni su moja najveća sreća.”

“Sreću je teško objasniti, ona je stanje svijesti pojedinca. Za mene osobno je sreća kada plačem, a dobre sam volje.”

“Osim tog sjajnog osjećaja zadovoljstva i sreće kada sa svojim najbližima uživaš u ponekad malim životnim sitnicama koje život čine ljepšim i boljim, osobno veliko zadovoljstvo i sreću osjetim kada pomognem svojem susjedu i sugrađaninu u rješavanju nekih njegovih životnih problema, jer ključ je u pomaganju jedni drugima.”

“Za mene je sreća zagrljaj i osmijeh mog djeteta! “

“Za mene je sreća kad je čovjek zdrav. Zdravlje je sreća. Ako ima zdravlja, bit će i sreće!”

“Prvenstveno kad je sklad unutar jedne zajednice u kojoj se poštuju i štuju ljudska osobnost te kulturološke vrednote na kojima opstoji ljudski rod!”

“Za mene je sreća kada je moja mala obitelj na okupu, da smo zdravi i da me ujutro pogleda i nasmiješi mi se moja najveća srećica, moja mala djevojčica!”

“Sreća je u sitnim trenucima u životu!”

“Sreća je sloboda. Biti svoj.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.