Screenshot, izvor: The Gal Post

OVAKVU MANEKENKU JOŠ NISTE VIDJELI: 130 kilograma i bujno poprsje s kojim se ponosi

Autor: Dnevno

Tjedan mode u New Yorku obilježila je manekenka Tess Holliday (34). Ova Britanka jedna je od najpoznatijih plus-size manekenki, a njezina pojava izazvala je gromoglasan pljesak. Poznata po svome samopouzdanju, ponosno nosi svojih 130 kilograma.

Hodajući pistom, na kraju se uhvatila za grudi, protresla bujnim poprsjem, zavodeći i provocirajući publiku. O tome je pisala na Instagramu na kojem ju prati gotovo dva milijuna ljudi: “Što da kažem?! Napokon sam dio Chromat obitelji. Jučer sam prvi put hodala za velikog dizajnera na Tjednu mode u New Yorku. Hvala ti Becca McCharen-Tran, mijenjaš industriju svakom revijom”.

 

 

Predstavila je bijelu haljinu prekrivenu frazom “sample size”. To je termin koji se koristi u modnoj industriji i odnosi se na standardne proporcije modnih dizajnera kada određuju veličine za žensku odjeću. U SAD-u su to uglavnom veličine od 0 do 4, a ekvivalent u Velikoj Britaniji je od 4 do 8. Holliday nosi britansku veličinu 26.




Tess se zalaže za pokret koji promovira samopouzdanje bez obzira na veličinu odjeće. Inače, njezin je protivnik poznati novinar Piers Morgan koji tvrdi da Britanka promovira pretilost, a ne prihvaćanje vlastitog tijela.

 

 

 

View this post on Instagram

 

When paparazzi follows you to the beach and snaps a photo of you digging a wedgie out ?????????

A post shared by T E S S H?L L I D A Y (@tessholliday) on

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.