
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Biftek s krumpirom i povrćem mnogima je jedan od omiljenih obroka, no kako bi meso bilo savršeno pečeno i sočno, potrebno je malo iskustva i dobar recept. Slijedite upute i pripremite savršen obrok.
Sastojci:
4 bifteka
sol
svježe mljeveni crni papar
2 žlice maslaca
4 grančice svježeg timijana
4 češnja češnjaka, usitnjena
maslinovo ulje
Prilog:
4 veća krumpira
2 šake svježeg povrća
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Izvadite bifteke iz hladnjaka i pustite ih oko pola sata da dođu na sobnu temperaturu. Začinite ih solju s obje strane. Zagrijte tavu dok ne postane vrlo vruća. Nauljite bifteke tankim slojem maslinova ulja. Položite ih na tavu i pecite 2-4 minute sa svake strane. U tavu dodajte maslac, timijan i usitnjeni češnjak. Žlicom miješajte i prelijevajte umak preko bifteka.
Nakon pečenja izvadite bifteke iz tave i stavite ih na tanjur. Pokrijte ih aluminijskom folijom i pustite da odstoje 5-10 minuta. Prije posluživanja narežite ih na tanke trake.
Narezani krumpir i povrće stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prelijte maslinovim ulje i začinite solju i paprom. Promiješajte i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C 20-25 minuta, ili dok krumpir i povrće ne budu mekani i zlatnosmeđi.
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’