Ovako pripremite savršeno pečen i sočan biftek s krumpirom i povrćem

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Biftek s krumpirom i povrćem mnogima je jedan od omiljenih obroka, no kako bi meso bilo savršeno pečeno i sočno, potrebno je malo iskustva i dobar recept. Slijedite upute i pripremite savršen obrok.

Sastojci:


4 bifteka
sol
svježe mljeveni crni papar
2 žlice maslaca
4 grančice svježeg timijana
4 češnja češnjaka, usitnjena
maslinovo ulje
Prilog:
4 veća krumpira
2 šake svježeg povrća
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni crni papar

Priprema:

Izvadite bifteke iz hladnjaka i pustite ih oko pola sata da dođu na sobnu temperaturu. Začinite ih solju s obje strane. Zagrijte tavu dok ne postane vrlo vruća. Nauljite bifteke tankim slojem maslinova ulja. Položite ih na tavu i pecite 2-4 minute sa svake strane. U tavu dodajte maslac, timijan i usitnjeni češnjak. Žlicom miješajte i prelijevajte umak preko bifteka.
Nakon pečenja izvadite bifteke iz tave i stavite ih na tanjur. Pokrijte ih aluminijskom folijom i pustite da odstoje 5-10 minuta. Prije posluživanja narežite ih na tanke trake.
Narezani krumpir i povrće stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prelijte maslinovim ulje i začinite solju i paprom. Promiješajte i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C 20-25 minuta, ili dok krumpir i povrće ne budu mekani i zlatnosmeđi.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.