FOTO: Pixabay

OVAJ TRIK MORATE ISPROBATI: Ako ne želite da vam krumpir u vreći proklija, u njega stavite OVU namirnicu!

Autor: I.Br

Često nam se dogodi da krumpir koji malo dulje stoji u našim domovima proklija. Ova bi se namirnica trebala držati na suhom i tamnom mjestu, kao što su smočnica ili garaža.

Ako pak krumpir ostavite na svijetlom i vlažnom mjestu, on će proklijati, a nakon toga izgubiti svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus.

No srećom, postoji jednostavan način da se to spriječi. Potrebna vam je, naime, samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

U posudu ili vreću s krumpirom dodajte jednu jabuku, i to na samu sredinu.

Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprečava nastanak korijena i proklijavanje krumpira.

Krumpir spremljen s jabukom ostaje čvrst i bez klica, čak i nakon osam tjedana.

Ne bacajte talog kave! Nećete vjerovati kako ga sve možete iskoristiti!

Autor:I.Br
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.