FOTO: YouTube

Glumica 1987. godine poslala dramatičnu poruku: Svi i danas pamte ovu kultnu scenu

Autor: Barbara Grgić

“Uvijek spremne žene” film je iz 1987., redatelja Branka Baletića. U filmu gledamo sudbine sedam žena, sedam gubitnica. Nezaposlene, bez krova nad glavom, bez obitelji, bez uzvraćene ljubavi. U kontaktu i sudaru sa svijetom, uglavnom svijetom muškaraca, one gube, ali uvijek se ponovno vraćaju u borbu. Grupa se osipa.

Neke bivaju pobijeđene životom, a neke same sobom. Preostale guraju dalje, same protiv svih. Brojni i nakon 36 godina pamte kultnu scenu Dare Džokić, u kojoj se obraća državi.


@filmudzepu

Poruka Dare Džokić državi iz filma “Uvek spremne žene” čini se uvek aktuelna, čak i posle toliko godina. #daradzokic #zenenasvespremne

♬ original sound – filmudzepu

“Poručujem državi da svakom tko je mlad i jak nađe posao. Pa da vidiš kako će i radni narod i država procvjetati. Što ja, npr. moram ići u Njemačku da bih živjela kao čovjek? Koliko moja domovina voli mene, toliko ću ja voljeti nju”, odlučno je Džokić rekla u filmu, a scena je – na našu žalost – relevantna i dan danas te su se mnogi u njoj i prepoznali.

Ex-Yu ikona se udala u pauzi od snimanja, a kuma joj bila Senka iz ‘Lud, zbunjen, normalan’

Svjedoče tomu i brojni komentari ispod videa koji je postao viralan na Tik Toku.
“Tako je, djevojko”, “Sjajno rečeno”, “A žalosti kad je ovo aktualno i nakon tolikih godina”, “Državo, srami se”, “Ovako smo se svi trebali postaviti, možda bi nam bilo i bolje”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.