fbpx
Foto: Press

Otvorenje ‘Godišnje izložbe ostvarenja’ 1. lipnja u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu

Autor: Dnevno.hr/T. P.

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini održava se od 1. do 12. lipnja 2022. godine u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Otvorenje izložbe i svečana dodjela godišnjih nagrada Udruženja održat će se u srijedu, 1. lipnja 2022., u 19 sati.

Ovogodišnji program Godišnje izložbe ostvarenja proširen je dvodnevnim predstavljanjem nominiranih radova koje će se u formi kratkih predavanja autorica i autora uživo održati u velikoj predavaonici Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, prema rasporedu:


– utorak, 24. svibnja, u 18 sati – nominacije za Nagradu ‘Viktor Kovačić’ i Nagradu ‘Neven Šegvić’
– četvrtak, 26. svibnja, u 18 sati – nominacije za Nagradu ‘Drago Galić’ i Nagradu ‘Bernardo Bernardi’

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Dobitnici ovogodišnje Nagrade ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo su Renata Waldgoni i Andrej Uchytil.

Autor:Dnevno.hr/T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.