FOTO: Pixabay

OTKRIVENA PRAVA ISTINA: Nakon što su izmjerili više od 15 tisuća penisa, istraživači otkrili koja je prosječna veličina muškosti!

Autor: Dnevno

Stigla je studija koja bi mogla pitanje svih pitanja o veličini penisa i ublažiti nevolje koje dijele mnogi muškarci širom svijeta. Prema novom istraživanju, prosječna duljina uspravnog penisa je nešto više od 13 centimetara, prenose 24sata.

Istraživači su mjereći veličine penisa na preko 15 tisuća muškaraca diljem svijeta utvrdili da ne postoji jaka povezanost između veličine stopala ili pak dlanova i duljine penisa, prenosi IFL Science.

Tim britanskih istraživača odlučio je napraviti mjerenja koja su poduzeli zdravstveni radnici koji su slijedili standardizirani mjerni postupak, a do ove je studije došlo jer su rezultati do sada bili pomalo nerealni. Naime, većina dosadašnjihstudija oslanjala na samoprijavu, što često nije realno.

Studija je uključivala mjerenja opsega (opseg u korijenu ili u sredini) i dužine (od stidne kosti do vrha glavića) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15.521 muškarca iz raznih zemalja svijeta.

Utvrđeno je kako je opušteni penis dugačak 9,16 cm, dok je prosječni uspravni penis 13,12 cm. Što se tiče opsega, pokazalo se da je prosječni obujam opuštenog 9,31 cm, a 11,66 cm za uspravni. Nadalje, utvrđeno je da su muškarci s penisima na ekstremnim krajevima spektra puno rjeđi. Na primjer, samo 5 muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 cm.

Iako nisu uspjeli pronaći značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i rase, napominju da se zaključci ne mogu donijeti budući da je velika većina mjerenja obavljena na bijelcima.

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.