Photo: Radule Perisic/ATAImages. 24, avgust, 2021, NIS - Glumac Dragan Bjelogric izasao je iz Tuzilastva u Nisu posle polcijskog zadrzavanja od 48 sati. . Photo: Radule Perisic/ATAImages.

OTKRIVENA POZADINA SUKOBA?’Bjelogrlić je redatelja tukao zbog 100 000 eura’

Autor: M.D.

Srpski glumac Dragan Bjelogrlić priznao je da je u niškom hotelu “Ambasador” pretukao redatelja Predraga Gagu Antonijevića, u ponedjeljak oko 4 sata ujutro. Nakon jučerašnjeg trosatnog saslušanja u policiji, poznatom glumcu nije određen pritvor. Nakon saslušanja, obratio se medijima, zahvalio niškoj policiji i tužilaštvu na profesionalnosti te dodao kako mu je žao što je nasjeo na provokacije.

“Krenuo sam prema toaletu i tek sam onda reagirao na njegovo dobacivanje. Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije gospodina Antonijevića, koje traju više od godinu i pol. Žao mi je što se on pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere (film “Toma” i “Nečista krv”), žao mi je što nisam izdržao i  dostojanstveno ignorirao te njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci sjenu na dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to napravio” rekao je Bjelogrlić, a na pitanje novinara vraća li se na Filmske susrete, odgovorio je: “Ako dobijem nagradu”, piše Kurir.

Photo: Radule Perisic/ATAImages.

Bjelogrlićev odvjetnik je dodao da kod glumca nisu pronađene nikakve psihoaktivne supstance. Glumcu je rješenjem Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu nakon saslušanja ukinuta mjera zadržavanja i pušten je da se brani sa slobode.

“U potpunosti je priznao izvršenje kaznenog djela i izrazio žaljenje. Imajući u vidu takvu vrstu obrane, tužilaštvo je odlučilo da mu ukine mjeru zadržavanja”, rekao je zamjenik Višeg javnog tužilaštvu u Nišu Vladimir Stanojević.

Predrag Antonijević

Podsjetimo, Antonijević i Bjelogrlić, nisu u dobrim odnosima godinama. Redatelj je slavnog glumca optužio da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film “Jesen samuraja” na Filmskom centru Srbije. On je objavio navodnu prepisku s Bjelogrlićem iz 2016, u kojoj se govori o tome, što je glumac demantirao i tvrdio da je prepiska lažna. Cijeli slučaj još uvijek je na sudu, a genezu njihovog sukoba za Kurir objašnjava producent Maksa Ćatović.

“Nisu nikad Bjela i Gaga bili bliski prijatelji. Sve je počelo kad je Antonijević bio član komisije Filmskog centra Srbije. Bjelin plan je bio da podijele 100.000 eura kad njegov film prođe na konkursu. On je to negirao. Vještaci su utvrdili da je email poslan s njegovog kompjutera, a cijeli slučaj je i dalje na sudu”, objašnjava Ćatović i dodaje sve ovo baca ružno svjetlo na čitavu branšu.

Dragan Bjelogrlić se navodno poslije povukao iz projekta “Jesen samuraja”, a film je kasnije snimljen i doživjeo je uspjeh kod publike.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.