Foto: Instagram

OTKRILA JE SVE! FANI ČAPALIJA O TAJNI SVOJE MLADOLIKOSTI: Beauty rituale koje primjenjuje možete i vi! Vrlo su jednostavni

Autor: T.Š.

Prošlo je 28 godina od kad je Fani Čapalija proglašena najljepšom Hrvaticom, no ova 46-godišnja Splićanka i danas slovi za jednu od najljepših. Koja je tajna njene svevremenske ljepote i zanosnog izgleda, koje beauty rituale ne propušta, otkrila je za Zagreb.info, a progovorila je i što misli o današnjem pojmu ljepote koji uključuje i brojne estetske zahvate.

Mnogi će se iznenaditi kad otkriju kako Fani ima prilično jednostavan beauty ritual, a bitno je istaknuti i da godinama koristi iste proizvode za njegu lica. Smatra da je sve do načina života, a neke zasluge svoje mladolikosti pripisuje i dalmatinskom genu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fani Čapalija (@fanicapalija_official)

“Nema tu tajne formule ni čarobnog napitka. Način života je ono što je najbitnije. Živim jednostavno i mirno, daleko od gužve, vjerujem da je blizina mora zaslužna i moji dalmatinski geni”, komentirala je Fani.




Kad je u pitanju šminka i beauty ritual, Fani koristi dobro provjerenu formulu  – manje je više.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Fani Čapalija (@fanicapalija_official)

Umjesto šminke, preparativna kozmetika

“Šminkam se jako rijetko, gotovo nikako, samo kada negdje odem, a preparativnu kozmetiku i njegu obožavam. Ja sam već godinama vjerna Vichy proizvodima, dva omiljena su mi mineral 89 Probiotic i krema liftactiv supreme. Osoba sam koja se voli sunčati i dosta vremena provodi na suncu, al uvijek imam i koristim zaštitu s visokim faktorom, bez Vichy capital soleil ne idem nigdje” otkrila je Fani.

U vrijeme kad je proglašena najljepšom Hrvaticom, izbori za miss izgledali su drugačije nego danas – na cijeni je bilo prirodno. Bilo je gotovo potpuno nemoguće natjecati se u slučaju da ste nešto na sebi ‘dorađivali’. Danas su stvari drugačije, a Fani je istaknula i problem koji je primijetila da se pojavljuje već kod djevojčica u osnovnoj školi.

“Za mene je prirodna i njegovana žena uvijek lijepa, bez obzira na vrijeme u kojem živi. Nije mi drago vidjeti kako sve mlađe djevojke danas idu vrlo mlade ‘pod nož’ i koriste tešku šminku već u osnovnoj školi. Čak i pojavom društvenim mreža nekako su se promijenili idealni ženske ljepote, ali bez obzira na sve, prirodno lijepu ženu uvijek će svi primijetiti”, kazala je te zaključila: “Prirodnost, neposrednost i spontanost je ono što nekako blijedi godinama”.

Botox? Nikad ne reci nikad

Ipak, iako i sama njeguje prirodni izgled, otkriva kako ne isključuje mogućnost da se u budućnosti podvrgne nekom zahvatu. “Nikad ne reci nikad, ali za sada nisam, ne osjećam potrebu, osjećam se mlado, vidjet ćemo što će budućnost donijeti”, komentirala je Fani.

Što misli o trendu vječne mladosti kratko je otkrila uz divnu poruku: “Svake godine nose nešto lijepo, treba prihvatiti sebe, svoje godine, svoje bore i nesavršenosti, to je put ka vlastitoj sreći. Mladost brzo prođe, treba uživati u ljepotama života i ne opterećivati se trendovima.”

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.