Foto: Happy FM

‘OSLOBODILA SAM SE STRAHA TEK UZ STRUČNU POMOĆ!’ Minea o porocima i napadajima panika nakon stravične nesreće: ‘Vozač je zaspao’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

U Special Happy Showu na Happy FM- u ovaj tjedan u gostima je bila pjevačica i voditeljica Renata Končić – Minea koja se prisjetila svojih početaka, pjesama koje su joj obilježile karijeru, Dubrave u kojoj je odrastala, poroka i strahova s kojima se borila i suočila kroz život.

Minea je otkrila kako nije ni slutila da će biti pjevačica, a kamoli poznata. Ljubav prema glazbi naslijedila je od majke, a za uspjeh je najviše zahvalna stručnim ljudima koji su je pratili kroz karijeru.

“Imala sam puno sreće što su Tonči i Vjekoslava stajali iza mene i vodili me. Kada imaš 20 godina želiš biti ozbiljan i da te tako doživljavaju. Radila sam novi album i Tonči mi je donio više pjesama, među kojima i tekst ‘Vrapci i komarci’. Kada sam to krenula čitati pomislila sam ‘jel ovo moguće’? Što sam više čitala bilo mi je sve nejasnije, a Tonči mi je rekao ili ćeš vjerovati ili ne. Ta pjesma je imala nevjerojatno pozitivan odjek kada je izašla, odmah je postala hit. I dan danas mi je malo čudno prije nego je izvodim, a ona je obilježila dobar dio moje karijere i devedesetih. Publika jako voli te godine i hitove iz tog doba. Meni je to fenomen, kada vidim da su u publici mladi ljudi koji se tih godina nisu još ni rodili. Mladi koji pjevaju te pjesme, možda neće nužno znati da ih ja pjevam, ali negdje su ih čuli, pokupili i zavoljeli, na to sam ponosna. Uspjeha preko noći nema, kao što to danas mnogi mladi misle”, zaključila je Minea.

Privatni život uspješno čuva od očiju javnosti, otkrila je samo da je sretna. Ne pije, ne puši, jedini ‘porok’ joj je kašnjenje. Rado se bavi humanitarnim radom te pomaže i ljudima i životinjama. Za nju je Dubrava, u kojoj je odrasla, unatoč kojekakvim pričama najsigurniji zagrebački kvart.

Nažalost, prije desetak godina doživjela je prometnu nesreću kada se vraćala s nastupa u Mariboru. Detaljno je ispričala kako je to izgledalo.

“Ja sam vozila, a sa mnom su bile moje plesačice. Bilo je oko pet ujutro, vozač iz suprotnog smjera je zaspao za volanom, a ja sam ga pokušala izbjeći. Udarila sam u stupiće sa strane, automobil se prevrnuo tri puta i završili smo u jarku. Čudom smo preživjele i to čak bez ozbiljnih ozljeda, prošle smo samo s modricama, ali psihičke posljedice bile su puno teže”, rekla je.

Pjevačici su trebale dvije godine da se oporavi i riješi straha i anksioznosti. “Imala sam napadaje panike, stalno sam se bojala da ću umrijeti ja ili netko meni blizak. Bilo me strah biti u gomili ljudi. Smetala su mi svjetla. Kada bih izašla na pozornicu, okrenula bih se prema bubnjaru koji je kužio što se događa. Smetala mi je i buka. Nisam mogla spavati, ma nisam mogla normalno živjeti, a kamo li nastupati. Ipak, uz stručnu podršku te podršku obitelji i prijatelja pobijedila sam strah, pobijedila sam sebe. Od tada drukčije gledam na život, zahvalnija sam, odgovornija i prema sebi i prema drugima. Primjerice, nakon koncerta ostajemo spavati u hotelu, ne putujemo umorni…”, ispričala je pjevačica.




Podijelila je Minea i najzanimljiviju anegdotu iz karijere. “Na bini me zaprosio čovjek čija je zaručnica stajala u drugom redu. Ja sam ga ljubazno odbila, a nadam se da je doma dobro prošao i da je danas sretno zaljubljen, nisam se raspitivala”, otkrila je.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.