KKV/Teo Vukšan

Osam dokumentaraca na ovogodišnjoj reviji dokumentarnog filma Fibula

Autor: Hina

U Sisku se ovog vikenda, od 28. do 30. rujna, u organizaciji Doma kulture “Kristalna kocka vedrine” održava Revija dokumentarnog filma Fibula na kojoj će biti prikazano osam filmova.

 Revija, koja se održava 13. put, najstariji je filmski festival u Sisačko-moslavačkoj županiji, a poznat je po tome što se nakon projekcija organizira druženje s filmskim redateljima koji govore o svojim filmovima.

 Na ovogodišnjoj Fibuli, kako ističe ravnatelj Doma kulture Branko Ištvančić, selektor je filmski kritičar Boško Picula, a kum režiser Nenad Puhovski.

  Osim filmskih projekcija, festival ima i popratne sadržaje, kao što su filmske radionice o tome kako učiniti reportažu o festivalu, koja će se emitirati na nacionalnoj televiziji kao kronika festivala, te prigodni glazbeni program. Najbolji film bit će nagrađen plaketom festivala.

 Prvog dana, u petak, 28. rujna u velikoj dvorani  Doma kulture u 19 sati bit će prikazan film „Druga strana“ autorice Mile Turajlić, a u 21 sat bit će prikazana „Generacija ’68.“ Nenada Puhovskog.

 U  subotu navečer bit će prikazani filmovi Srđana Šarenca „Dvije škole“, Pere Kvesića „Dum Spiro Spero“ i Marka Cvejića „Radnička klasa odlazi u raj“.

 U nedjelju će biti prikazani filmovi Josipa Lukića „Majči“, Ive Kuzmanića „Hiža“ i Zoltana Siflisa „Ljudi s kamerom“.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.