Osam desetljeća hrvatske čarape

Autor: Mario Ćužić

Tvornica Jadran ove godine slavi 80 godina postojanja, a obilježena je proizvodnjom jubilarnog 800-milijuntog para čarapa, prigodnom modnom revijom i konferencijom za medije.

Obaranje Guinnessovog rekorda navlačenjem najviše čarapa na jednu nogu, oslikavanje tvornice najvećim grafitom ženskih nogu u Hrvatskoj te niz modnih revija samo su neke od aktivnosti kojima će tvornica čarapa Jadran obilježiti jubilarnu osamdesetu godišnjicu postojanja. Na konferenciji za novinarae predsednik Uprave Jadran čarapa Živko Žužul upoznao je prisutne s bogatom povijesti tvornice, poslovnim rezultatima proteklih godina i proizvodnjom osamsto milijuntog para čarapa.

– Usprkos ekonomskoj krizi i općenito negativnim trendovima u tekstilnoj industriji, Jadran se uspio istaknuti kao izvrstan primjer uspješnog poslovanja stvarajući vlastiti brend koji je prepoznat u inozemstvu i vodeći u Hrvatskoj. Izvozeći 40% proizvodnje na 13 tržišta, kako regije tako i zemalja EU, Jadran dokazuje da stalna ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje, promicanje kvalitete, suvremen dizajn, kao i kontinuirano izlaganje na specijaliziranim sajmovima donose pozitivne rezultate poslovanja. Ovakav uspjeh u proboju na strana tržišta rezultat je višegodišnjih ulaganja, kontinuiranog razvoja ključnih kompetencija poslovanja, konkurentskih prednosti te dugog razdoblja pregovaranja, – rekao je Živko Žužul.


Tvornica čarapa Jadran je u 2009. godini dobila nagradu Superbrands Croatia. Nositelji su certifikata kvalitete ISO Standard 9001-2008 te certifikata Oeko-Tex Standard 100 (Zurich) za ekologiju, što samo potvrđuje svrstavanje proizvoda branda Jadran uz bok najkvalitetnijih proizvoda u svijetu.

Prema riječima Žužula na jesen 2010. godine tvrtka Jadran tržištu će predstaviti novi brand „Jadran Exclusive“, koji će biti manifestacija najvećih dizajnerskih i tehnoloških dostignuća modne industrije i za koji su već zaključene kolekcije u Austriji i Njemačkoj.

Autor:Mario Ćužić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.