Oprah Winfrey optužena za klevetu

Autor: dnevno.hr

Pitanje o zlostavljanju djevojčica u elitnoj školi pokrenuto je 2007. godine kada je jedna od štićenica prijavila 'neprimjereno dodirivanje'.

Bivša ravnateljica elitne škole za siromašne djevojčice u Južnoafričkoj Republici, prikupila je dovoljno dokaza i podigla tužbu protiv Oprah Winfrey, kako bi donekle popravila svoju okaljanu reputaciju.

Postupak o navodnom zlostavljanju djevojčica u elitnoj školi pokrenut je još 2007. godine kada je jedna od štičenica prijavila neprimjereno dodirivanje, dok je nekolicina prijavila slučajeve poput agresivnog bacanja o zid, nedoličnih psovki, vrijeđanja i hvatanja za vrat.


Nadugo nakon toga, Nomvuho Mzamane, bivša upraviteljica ‘Leadership Academy Oprah Winfrey’, bila je optužena za zlostavljanje šestero učenika.

Mazmane tvrdi da je Oprah u svojim javnim nastupima pretjerivala i putem medija naštetila njenoj reputaciji, nanjevši joj ozbiljne psihičke i fizičke tegobe.

Škola za siromašne djevojčice otvorena je 2007. godine u Johannesburgu, pod okriljem Oprah Winfrey koja se na taj čin obvezala nakon sastanka s bivšim predsjednikom Južnoafričke Republike, Nelsonom Mandelom, 2002. godine. Voditeljica talk-showa priznala je da je u djetinstvu sama bila zlostavljana te je zato posebno angažirana u kampanjama protiv ‘gnusnog ponašanja’.

Suđenje će se održati 29. ožujka u Philadelphiji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.