Foto: Screenshot/Kurir, Ilustracija

OLIVERA BALAŠEVIĆ IZ CVIJIĆEVE 33: ‘Vrijeme nema ni boju, ni miris, ni okus, onakvo je kakvim ga mi učinimo’

Autor: T.Š.

Gotovo sedam mjeseci je prošlo kako nas je napustio legendarni kantautor Đorđe Balašević. Njegova Olivera (62) pokušava nastaviti sa životom stoga se vratila poslu i promoviranju svoje knjige Planeta Dvorište, a tu i tamo pratitelje razveseli fotografijama na Instagramu.

U jednoj od posljednjih objava pratiteljima je nasmijala kratkim videom dok je pekla palačinke, ali i malim detaljem podsjetila na preminulog Balaševića.

“Vrijeme nema ni boju, ni miris, ni okus, onakvo je kakvim ga mi učinimo. Na sreću, nema ni trajanje… Da nije nas, vrijeme ne bi ni znalo da prolazi? Imali smo teških trenutaka, nema tu šta, ali teški trenuci nikada nisu imali nas.

Utorkom, u Cvijićevoj 33, smijehom u inat prvim požutjelim listovima sa stare lipe pokupljenim sa Simonom i Petrom…”, napisala je između ostalog Olja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic)




Olivera je u više navrata pokazivala kako izgleda njihov dom, u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, koji obiluje brojnim zajedničkim uspomenama koje su stvarali Đorđe i Olja.  Upravo ulicu Jovana Cvijića Đorđe je više puta opjevao u svojim pjesmama. Detalj je to koji je posebno dirnuo njegove obožavatelje.

 




View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic)

Podsjetimo, Đorđe Balašević je sa svojom voljenom suprugom Oliverom bio nerazdvojan od trenutka kad ju je upoznao, još od 1979.godine. Njegova ‘Olja’ kako ju je od milja zvao, bila mu je vječna inspiracija u pjesmama. Više puta je potvrdio da je upravo ona glavna junakinja svih njegovih djela.

“Ona je moj mali, vjerni Sančo Pansa. Moja ljubavnica i najbolji drug’”, izjavio je jednom Đole, koji je imao samo lijepe riječi na spomen svoje voljene supruge.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.