Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Okrenuti biskvit s jabukama: Recept tako jednostavan da ga zamutiti možete u svakom trenutku
Kolač toliko jednostavan da ne može biti jednostavniji zove se okrenuti biksvit s jabukama.
Zapravo, njegovo ime nije ni bitno koliko način izvedbe.
Kad ga jednom isprobate, postat će to kolač kojeg ćete raditi na tjednoj bazi.
Sastojci:
4 velike jabuke
22 dag šećera
4 jaja
10 dag oštrog brašna
Priprema:
Lim namažite margarinom ili obložite papirom za pečenje. Ogulite i naribajte jabuke, stavite na lim i posipajte sa 10 dag šećera. Pecite na 180 °C oko 10 minuta. Žumanjke umutite s ostatkom šećera i dodajte dobro promiješano brašno. Dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte na jabuke te nastavite peći 20 minuta. Pečeni kolač okrenite da jabuke budu s gornje strane. Za ukras možete koristiti pola litre vrhnja za šlag pa kolač ukrasite kako želite. Recept je preuzet iz Gospodarskog lista.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava