Foto: Neja Markicevic/CROPIX

‘Okarakterizirali su me kao lopova i nasilnika!’ Daniel Popović progovorio o teškim optužbama: ‘I dan-danas se trude predstaviti me kao rđavog čovjeka’

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Prošlo je točno 40 godina otkad je hrvatska javnost po prvi puta čula neponovljiv hit ‘Đuli‘. Njen autor, Daniel Popović, danas ima nešto drugačiji, a u nekim sferama i mirniji život – sprema se za nastup na 15. jubilarnom CMC festivalu, a radi i na novim projektima. Popović je za magazin Story progovorio o današnjem životu, ali i predrasudama i stereotipima koji su ga pratili kroz karijeru.

Za nastup na CMC festivalu kaže: “Odlučio sam se za jednu prelijepu baladu koja nosi naziv ‘Tijesan kaput‘. Pjesma je iskrena, emotivna i nosi duboku poruku. Što ako je duša željna letjeti, a kaput je tijesan? U planu je i spot za pjesmu. Ipak, planovi ne zavise samo od nas nego i od suradnika. I opet vam je to neki tijesan kaput. Sve je protkano jednom ljubavnom pričom, nadam se da ćete uživati!”

Foto: Martina Keretic / Cropix

Što se tiče planova za budućnost, Daniel kaže kako se želi približiti i mlađim generacijama te svima pokazati tko je zapravo Daniel Popović, nekada zvan Milan. “Svaka od ovih skladbi nosi jednu posebnu emociju i nastale su kao jedna priča o meni. Ove pjesme su moja istina,” ističe. Osvrnuo se i na ‘glasine’ koje su ga pratile kroz godine: “Uz moje ime, i onda kad sam bio na nekom vrhuncu popularnosti, pa i prije i poslije toga vezivale su se predrasude. I dan-danas neki se trude, pod svaku cijenu, predstaviti me kao ‘rđavog’ čovjeka.”


Govorili su da je prepotentan i nezgodan za suradnju

U tom kontekstu je spomenuo pjesmu koju je slao na Doru, imena ‘Kano Kastigan‘, te se pomalo čudi da se u tome prepoznao. “S godinama postajem hipersenzibilan; vječiti altruist i borac za prava slabijeg i za pravdu. Okarakterizirali su me kao lopova, nasilnika, prepotentnog, nezgodnog… Otuda Kastigan. Nepravedno žigosan. Najlakše je drugome suditi.”

Prisjetio se također i perioda 1981. godine kada je nakratko bio član grupe ‘Srebrna krila‘ – kaže kako se pojavio na vrijeme za njihov nastup u jednoj emisiji u Beogradu, no ostatak grupe kasnio je satima, radi čega je Daniel odlučio otići iz benda.

“Poslije sam čitao kako sam prepotentan i nezgodan za suradnju,” kaže. “Što mislite što se danas događa kada s nekom od tih osoba želim surađivati!? Zaboravili su. Zašto? Jer sam dugo van medija i nisam se niti oglašavao.”

Na snimanju hit pjesme ‘Đuli’ surađivao je i sa neprežaljenim Jasminom Stavrosom, koji je za nju snimao bubnjeve. O njemu ima samo riječi hvale: “Jasmin je bio sjajan muzičar, posebice bubnjar. Uvijek je bilo zadovoljstvo raditi sa njim. Jako me potreslo sve to skupa.”

 
Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.