Foto: Pixabay/Ilustracija

Ogroman vepar u Zagrebu zapanjio građane, osvanula nova snimka: ‘Čudno se ponaša’

Autor: T.Š.

U potrazi za hranom divlje svinje sve su češća pojava u našem glavnom gradu. Fotografije i snimke kruže društvenim mrežama, a svakih malo objavljuju se nove. Jedna takva snimka dolazi sa Sljemena, gdje je snimljen vepar, čija je veličina impresionirala brojne građane.

Vepar je snimljen kako traži hranu po smeću, a snimka je objavljena na Facebook stranici Hrvatski lovački portal – Forum. Mnogi su ostali poprilično iznenađeni njegovom veličinom pa su se na društvenim mrežama nanizali i urnebesni komentari.

“Ovaj je na koncentratima i vitaminima dugo… Kako vidimo”, “Vidi mješalica mala beba naspram mamasite”, “Mješalica je malo veća od njega”, “Dobre kljove, pravi vepar”, “Gledam mješalicu pa onda vepra i ne mogu odrediti tko je veći”, “Mrga od gice”, “Ovo je mutant”, “Ovaj ima barem 300 kg”, “Šumski tenk”, “To je za kamuflirani nosorog”, samo su neki od komentara.

 

Na Sljemenu pred ogradom od tornja.
Pogledajte veličinu u odnosu na visinu ograde.

Objavljuje Hrvatski lovački portal-Forum u Četvrtak, 16. svibnja 2024.

 
Dvije snimke vepra

Kako objašnjava izv. prof. dr. sc. Magda Sindičić s Veterinarskog fakulteta  za Zagreb.info, čovjek je tijekom vremena zauzimao sve više prirodnih staništa i širili smo naselja pa su se mnoge vrste prilagodile suživotu sa čovjekom, među njima su npr. brojne vrste ptica, zatim lisice, čagljevi, kuna zlatica, te divlja svinja. “Prisutnost divljih životinja u naseljima je uobičajena u cijelome svijetu, pa tako primjerice u nekim gradovima susreću i medvjede te velike vrste jelena poput losa. Posljednjih nekoliko desetljeća raste brojnost divljih svinja u cijeloj Europi, te su one uobičajena pojava u mnogim metropolama Europe”, objasnila je dr. Sindičić.

U međuvremenu na istoj je Facebook stranici objavljena nova snimka vepra, a pretpostavlja se kako bi mogla biti riječ o istoj jedinki. “Isti vepar??? Moguće, ogroman je i čudno se ponaša”; poručili su uz snimku vepra s Facebook stranice Hrvatski lovački portal-Forum.

 
Isti vepar???
Moguće, ogroman je i čudno se ponaša.

Objavljuje Hrvatski lovački portal-Forum u Petak, 17. svibnja 2024.

 

Ukoliko se nađete pred divljom svinjom i ona napravi nekoliko koraka prema vama, nemojte paničariti, nego se samo polako okrenite i odite u drugom smjeru, napomenuli iz iz zagrebačkog ZOO-a.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.