Facebook / Grupa Magazin sa Ljiljom

OGLASILA SE NAKON 30 GODINA: Pogledajte kako je Ljiljana Nikolovska oprala Huljića!

Autor: A.P.

A mnogi korisnici Facebooka komentirajući njezine riječi zaključili su da je Magazin bio najbolji dok je ona pjevala u bendu, a sama Ljiljana je izrekla svoju istinu o Huljiću nakon skoro 30 godina.

Jedan post na Facebooku bio je dovoljan za polemiku koja je uzburkala javnost. Naime, prva pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska koja već 25 godina živi u SAD-u  spomenula je splitskog skladatelja Tončija Huljića na ovoj društvenoj mreži. Nikolovska vjerojatno nije ni slutila kako će se potaknuti velika raspravu o bendu u kojem je pjevala, ali i o ostalim pjevačicama Magazina. No, ni to nije sve. Dotaknuli su se i škakljive teme o krađi pjesama. Za većinu, jedina prava pjevačica Magazina, u nekoliko objavljenih komentara iskreno je ispričala svoju priču o Huljiću, njihovoj suradnji, ali i njegovom karakteru.

Ljiljana Nikolovska i iz Los Angelesa čini se da sa saznimanjem prati i show “Nikad nije kasno” na RTL-u, u kojem žirira njen nekadašnji “šef” Tonči Huljić. Prenoseći njegovu izjavu da “pjesme koje su nekad radili ne bi prošle na današnjem tržištu”.

 ‘ABBA upravo izjavila da pjesme koje su nekad radili ne bi prošle na današnjem tržištu. Znači efektivno nikad nisu kreirali ništa što će se pamtiti i ostati iza njih. No evergreens. Šalim se, nisu oni nego Tonči. Bwahahahhah. Skužajte, ovo je #PrijeKave’, napisala je Ljiljana Nikolovska.

A mnogi korisnici Facebooka komentirajući njezine riječi zaključili su da je Magazin bio najbolji dok je ona pjevala u bendu, a sama Ljiljana je izrekla svoju istinu o Huljiću nakon skoro 30 godina.

”Hulja ima tzv. pjevački kompleks autora. Otud sve one bombastične izjave o okupljanju ‘njegovih’ pjevačica u čopore i na hrpu. Nikako se pomiriti s tim da nije jedini faktor. Ljuti ga kad mu pjevač ‘nepošteno’ oduzme središte pozornosti jer muzičari i vokali po njemu nemaju apsolutno nikakvu kreativnu ulogu. Da nije njega, ne bi bilo glazbe”, izjasnila se Nikolovska ali i otkrila što misli o današnjim Huljićevim skladbama: ‘Nekoliko pjesama iz Madre Badesse mu je prelipih, ali mu treba Grašo. Uz dobar vokal može proć’, sam ne’, smatra Ljiljana, dodajući kako na današnjem tržištu dvije trećine Huljićevih pjesama ne bi prošle da nisu u pitanju jako zgodne cure koje znaju svoj posao i moć promocije.

Ljiljana Nikolovska je objasnila i kako su nastajali nekadašnji hitovi Magazina, za koje neki smatraju da su postali ‘kopiranjem talijanskih hitova iz osamdesetih’.

”Sve je već netko napisao, znači sve je ukradeno? Ne slažem se. Iako smo fakat znali bezobrazno skinuti ideju. Ali redoslijed akorda je najmanje bitan. Ljudi, nemam ja nekakav kompleks manje vrijednosti ili potrebu za blaćenjem tuđeg da bih uzdigla sebe, pa da to trebate pothranjivati. Isto tako mi je jasno da su nam albumi bili običan, ali bar iskren pop s primjesama brzih parodija, i gušt za raditi. Ni više ni manje. Ali, please, prestanimo komentirati mjuzu kao da je riječ o teniskom natjecanju ili nogometu”, zaključila je Nikolovska.
Osim toga, prva pjevačica Magazina je komentirala i ostale pjevačice navedene grupe kazavši: ”Nemojte mi blatiti cure. Trude se preživjeti na takvom malom prostoru s tri pjevača po glavi stanovnika i stvarno im skidam ‘kapelin’. I za uspjeh i za upornost. Kome se što sviđa, nebitno je”.
Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.