Objavljena dva epska djela

Autor: M. T.

Nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra objavile su dva epska djela, fantaziju nadahnutu Zapadnom Afrikom “Djeca krvi i kosti” Tomi Adeyemi te nastavak međunarodne uspješnice Laini Taylor “Dani krvi i zvjezdanog sjaja”.

Tomi Adeyemi američka je spisateljica nigerijskog porijekla, dobitnica nagrade Hugo i Nebula. Poučava kreativno pisanje i živi u San Diegu. Nakon što je diplomirala englesku književnost na Harvardu, u brazilskome Salvadoru proučavala je zapadnoafričku mitologiju, religiju i kulturu. “Djeca krvi i kosti” (Children of Blood and Bones, 2019.) njezin je debitantski roman, fantazija nadahnuta Zapadnom Afrikom koja se odmah našla na vrhovima ljestvica najčitanijih knjiga.

Riječ je o prvome dijelu fantastične trilogije o djevojci Zelie, a produkcijske kuće DisneyFox i Lucas Film već su otkupile prava za ekranizaciju romana.

Idealno štivo za ljubitelje Leigh Bardugo i Sabaae Tahir, roman čitatelje vodi u fantastičan svijet magije i opasnosti. Prijevod knjige na hrvatski potpisuje Ira Wacha Biličić.

Laini Taylor američka je književnica, autorica fantastičnih romana za mlade i finalistica National Book Awarda u kategoriji literature za mlade. Čitatelje je osvojila serijalima “Kći doma i kosti” i “Sanjar Strange”.

U nastavku njezine međunarodne uspješnice “Kći dima i kosti“, Karou će morati odlučiti koliko je daleko voljna otići kako bi osvetila svoj narod. Prepun boli i ljepote, tajni i nemogućih izbora, “Dani krvi i zvjezdanog sjaja” roman je u kojem će se Karou i Akiva naći na suprotnim stranama pradavnoga sukoba koji je ponovno na pomolu. Dok Karou gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mogla ponovno rasplamsati nadu. No hoće li iz pepela njihova uništenog sna uopće biti moguće spasiti i najmanji tračak nade?

Knjigu je na hrvatski prevela Martina Pranić.




Autor:M. T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.